Verksamhetssäkerhetsbefäl till Norrbottens flygflottilj

Om tjänsten

Är du noggrann, strukturerad och gillar verksamhetssäkerhetsfrågor? Norrbottens flygflottilj söker ett verksamhetssäkerhetsbefäl. Befattningen återfinns i F 21 insatsorganisation vid genomförandeavdelningen i flottiljstaben.

Verksamhetssäkerhet i Försvarsmakten handlar om förmågan att hantera risker vid all verksamhet så att författningsenliga krav på arbetsmiljö och säkerhet för vår personal samt kraven på säkerhet för tredje man, yttre miljö och egendom uppfylls.

Arbetsuppgifter
Dina uppgifter utgörs i huvudsak av att;

 • verka som sammanhållande avseende marksäkerheten inom organisationsenheten
 • fortlöpande följa upp marksäkerheten vid F 21
 • ansvara för informationsspridning gällande marksäkerhet, både internt och externt
 • utbilda personal inom verksamhetssäkerhetsområdet
 • deltaga i övningsplanering med fokus verksamhetssäkerhet
 • följa upp och kontrollera verksamheten samt tillse att relevanta åtgärder vidtas
 • ansvara för årlig sammanställning av verksamhetssäkerhet vid förbandet
 • Följa upp, undersöka och analysera på förbandet förekommande avvikelser
 • utge direktiv avseende rapporteringsrutiner
 • genomföra revisioner, sammanställa resultat och delge resultat till berörda inom förbandet samt HKV

Kvalifikationer
- tidigare erfarenhet av likande arbete inom Försvarsmakten
- officer OR6
- goda kunskaper i FM IT-stödsystem

Meriterande kvalifikationer
- kunskaper inom IFTEX, BVKF, Elsäkerhet, Trafiksäkerhet och Miljö
- goda kunskaper om FM vapensystem

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som verksamhetssäkerhetsbefäl ska du som person vara analytisk, ansvarskännande och noggrann. Tjänsten kännetecknas av ett högt personligt ansvarstagande där du förväntas vara självgående och ta egna initiativ. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Militär befattning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %
Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå 

Förfrågningar om befattningen kan göras till stf. avdelningschef; Roger Mannberg och frågor kring rekryteringsprocessen kan göras till HR-generalist; Sofia Kempe. Båda nås genom vxl tfn 0920-23 40 00.

Fackliga representanter
OFR/O, OFR/S, SACO och SEKO. Samtliga nås via växeln 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan
senast 2018-08-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21:s uppgift är att leverera luftoperativ effekt. Till vår hjälp har vi Jas 39 Gripen samt ett av världens största flygövningsområden, där vi övar med både svenska flygvapenförband och förband från andra länder.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

Tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten försvarar vi Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. För att driva och upprätta en flygbas krävs en stor organisation. Som officer, specialistofficer eller soldat på F 21 kan du arbeta som bland annat flygtekniker, stridspilot och brandman. Du kan ha en civil anställning och arbeta med exempelvis administrativa uppgifter och som förbandsekonom.

Tillsammans med övriga flygvapnet har vi i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juni 2018
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan