13.Telekrigbataljonen söker Teknisk chef pluton OF1 vid 132.Telekrigkompaniet

Om tjänsten

13.Telekrigbataljonen är ett insatsförband som opererar på det elektroniska slagfältet både nationellt och internationellt. Genom tekniska sensorsystem bedrivs inhämtning av information om motståndaren. Bataljonens uppgift är även att störa kommunikationen för motståndaren i syfte att försvåra ledningen av motståndarens förband. Genom bearbetning av informationen omvandlas informationen till underrättelser som är viktiga för högre chefers beslutsfattning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den tekniske officeren bär ansvar för att telekriggrupperna/plutonerna har hög tillgänglighet på sensorer och övrig materiel. Till sin hjälp har den tekniske officeren ett antal driftledare och systemtekniker som bistår i det praktiska arbetet. Då Telekrigbataljonen är ett tekniktungt förband som ständigt utvecklas kommer ett stort ansvar att ligga hos dig avseende utveckling av förbandets tekniska system och metodik.

Krav

 • Fullgjord officersutbildning med teknisk profil
 • Svenskt medborgarskap
 • Genomförd och godkänd av FM säkerhetsprövning (genomförs vid uttagningstester) samt genomförd och godkänd registerkontroll.

Önskvärda kvalifikationer

 • Utbildning inom sensor-/nätverks-/transmissionsteknik.
 • Signalskyddsutbildning.
 • Körkort C. 

Meriterande

 • Högre körkortsbehörigheter.
 • Utbildning inom logistik och förnödenhetstjänst.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbeten inom mtrl och metodik. 

Personliga egenskaper

Du som söker tjänsten är en självgående och ansvarskännande person som brinner för tekniken och de möjligheter och utmaningar den ger människan. Du har också ett beprövat gott ledarskap och besitter förmåga att leda, inspirera och planera inom ramen för ditt ansvarsområde. Du vill lära dig mer om teknik och inspireras av att få vara med i dess absoluta framkant. Du fungerar väl i ledarrollen, inte minst under ansträngande förhållanden i fält.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

FÖR ATT DIN ANSÖKAN SKALL BEHANDLAS SKALL FÖLJANDE UNDERLAG BIFOGAS

· CV

· Personligt brev

· Välliknande foto

· Referenser (minst 2)

· Gymnasiebetyg

· Betyg/intyg av militära utbildningar och insatser

· Kopia av körkort

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Maila dina frågor till förbandet på epostadress ledr-tkbat-s1@mil.se.

Märk ditt mail TC pluton 132.tkkomp. 

Fackliga representanter

OFR/O, OF Enköping         Joakim Ljunggren tfn växel: 0717-15 70 00

SACO-F                            Karin Gällmo        tfn växel: 0717-15 70 00

SEKO-F                            Erik Todic             tfn växel: 0717-15 70 00

OFR/S                              Inge Bäcklin         tfn växel: 0171-15 70 00 

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning

Arbetsort Enköping

Tillträde efter överenskommelse

Befattningsnivå OR6-7, OF1-2

Sökande som bedöms lämpliga för tjänsten kommer att kallas till uttagningstester under två dagar i vecka 843.

Sista datum för ansökan 2018-09-06


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 juni 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-09-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan