Försvarshälsan i Karlsborg söker psykolog

Om tjänsten

Du kommer jobba på Försvarshälsan i Karlsborg som har sitt säte i den historiska miljön inne på garnsionsområdet i Karlsborg, med fantastiksk natur och Vättern runt knuten.

Försvarshälsan är en inbyggd företagshälsovård med Försvarmakten (FM) som uppdragsgivare.

Livregementets husarer, K3, utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara snabbt på plats vid insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelse med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster. Vid K3 finns dessutom försvarsmaktens överlevnadsskola och Örebro-Värmlandsgruppen som är ett hemvärnsförband.

Försvarshälsan Karlsborg behöver nu anställa en psykolog, heltid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Psykologens arbete inom FM innefattar psykosociala arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ-, grupp- och organisationsnivå med ett promotivt, preventivt och rehabiliterande arbetssätt. Detta innebär bl a stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal, handledning av chefer och medverkan vid rehabiliteringsutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även utbildningsinsatser och utvecklingsarbete.

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal. 
Detta team består av läkare, företagssköterskor, psykolog, hälsopedagog, sjuksköterskor , fysioterapeut/ergonomer, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare. Du kommer att arbeta i ett välfungerande team där allas specialistkompetens tas till vara på bästa sätt. Stämningen i teamet är mycket god och vi har roligt tillsammans samtidigt som vi ställer upp för varandra.
Du får träna 3 timmar/vecka på arbetstid (heltid).

Kvalifikationer

 • Legitimerad psykolog med minst tre års yrkeserfarenhet
 • Klinisk erfarenhet, gärna med kognitiv behandlingserfarenhet
 • B-körkort. Bilkörning ingår i tjänsten.

Du har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans i team med övriga yrkeskategorier med syfte att stödja arbetsgivaren i det hälsofrämjande arbetet. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av företagshälsovård
 • Erfarenhet av arbetsinsatser på organisations- och gruppnivå
 • Erfarenhet av utbildningsinsatser för chef och medarbetare
 • Erfarenhet av tidigare arbete inom Försvarsmakten och Försvarshälsan

Övrigt

Ansökan görs på www.forsvarsmakten.se.
Bifoga CV och personligt brev (PDF-format).
Du kommer att få bekräftelse på att din ansökan är mottagen.
Efter genomgång av ansökningshandlingarna kan du komma att kallas till Försvarshälsan Karlsborg för intervju.

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100%. Tillträde efter överenskommelse.

Lena Berggren avdelningschef FH Karlsborg
Christina Nyberg handläggare FH Mitt

Kontaktas via växeln 0505-45 10 00

Fackliga representanter

OFR/S Bengt Lindlöf
OFR/O Klas Ahlqvist
SEKO-F Lola Ahlgren

Kontaktas via växeln 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-02

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juli 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-09-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan