Förbandsekonom

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Vill du vara en del av vårt team? Välkommen med din ansökan!

FMTS söker en Förbandsekonom. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid i civil befattning, med start 2018-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Halmstad, resor i tjänsten förekommer.

Som förbandsekonom arbetar du under ledning av ekonomichefen med ekonomiredovisning i Försvarsmaktens ekonomisystem. I arbetsuppgifterna ingår även fakturering av externa kunder, budgeterings- och prognosarbete samt ekonomiska analyser. Försvarsmakten använder system PRIO som i grunden är IBM SAP.
Som förbandsekonom får du även ge stöd till användare och utbilda i Försvarsmaktens ekonomisystem.

Kvalifikationskrav

 • Ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå
 • Några års erfarenhet från ekonomiskt arbete
 • God datorvana i Office-miljö
 • Körkort lägst klass B

Meriterande

 • Erfarenhet från Försvarsmaktens ekonomisystem eller SAP
 • Erfarenhet av att utbilda

Vi söker dig som är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av förbättringar.
I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen börjar med 6 månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Lars-Ola Haraldsson, Chef Planeringsavdelningen, 035-266 2531
Lena Järnö, Ekonomichef, 035-266 2710 

Fackliga representanter FMTS nås via växeln 035-266 20 00
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn

Välkommen med ansökan senast 2018-08-05. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev samt löneanspråk. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juni 2018
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan