Lärare till Bildunderrättelseavdelningen

Om tjänsten

Lärare vid Bildunderrättelseavdelningen Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum

Sökande enhet
Utbildningsenheten tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen (BildUnd).

Beskrivning av enheten
Aktuell befattning är placerad vid Bildunderrättelseavdelningen som utbildar bildtolkar, stödjer Insatsstaben inför, under och efter Open Skies-flygningar, samt bedriver utbildning inom underrättelsefotografering och grundläggande stridskraftsigenkänning. I avdelningens uppgifter ingår även att stödja FMV och FM med sakområdeskompetens inom det bildalstrande sensorområdet. På avdelningen finns förutom avdelningschef, tre lärare BildUnd och tre sensortekniker.

Befattningen är placerad vid centrumets utbildningsenhet, där fokus ligger på att planera, genomföra, utbilda, utvärdera och utveckla kurser inom bildunderrättelsetjänst på operativ och taktisk nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer ingå i en utbildningsgrupp med inriktning bildunderrättelsetjänst. Du kommer att planera, förbereda, genomföra och utvärdera utbildning och övning, enskilt och i grupp. Vidmakthållande och utveckling av egen funktion/kompetens är en förutsättning då du förväntas vara en självgående och kreativ utbildare som är utbildad bildtolk. Du kommer även att samverka och samordna med förbandets samarbetspartners internationellt och nationellt i utbildningsfrågor samt som sakområdesföreträdare. Andra arbetsområden inkluderar:

 • Stöd till andra sakområdesrelaterade uppgifter såsom INSS (Open Skies)
 • Stöd till prov och försök verksamhet inom BildUnd (FMV)

Krav
Svensk medborgare
B körkort
Specialistofficersexamen, lägst OR 6

Meriterande
Genomförd utlandstjänst och goda kunskaper i engelska, tal och skrift.
Tidigare tjänstgöring vid flygförband på operativ- och taktisk nivå. Högskolepedagogik. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:

 • god pedagogisk förmåga
 • god samarbetsförmåga
 • initiativförmåga
 • flexibilitet
 • stresstålighet
 • förmåga att tänka okonventionellt
 • förmåga att växla fokus mellan helhetsförståelse och detaljnivå
 • analytisk förmåga syftande till att kunna utföra arbeten sakligt, objektivt och balanserat
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar

Tillträde
 Snarast, enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Tomas Ågstrand, Chef Bildunderrättelseavdelningen, 018-19 64 59
Jeanette Borén, HR-Chef, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76
Samtliga nås även via telefonnummer: 010-820 00 99.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 oktober 2018
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan