Mobilserings- och planeringsofficer OF 3 vid J5, Regional stab Mitt, Kungsängen

Om tjänsten

Om tjänsten:

Regional stab Mitt (RS M) är en av Sveriges fyra militära regionala staber som inrättades 2013. RS M är grupperad i Kungsängen och stödjer chefen för Militärregion Mitt (MR M) som omfattar de sju länen; Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband, genomföra regional försvarsplanering inklusive stöd till mobilisering samt att i samverkan med främst länsstyrelser utveckla den regionala totalförsvarsförmågan. Staben är under stark utveckling inom ramen för ledning för ett starkare försvar och expanderar nu.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som mobiliserings- och planeringsofficer är ditt huvudsakliga ansvar att samordna, planera och förbereda mobilisering inom MR M markterritoriella ansvarsområde samt att utveckla mobiliseringsfunktionen. Inom området mobilisering är du ansvarig direkt under planeringschefen och kommer att biträdas av en specialistofficer.
Övriga arbetsuppgifter är att delta i planeringsuppgifter inom staben och biträda chefen J5 inom dennes ansvarsområden, delta i stabens samverkan med andra myndigheter och civila aktörer samt i vissa fall att tjänstgöra som vakthavande befäl.
Krav/kvalifikationer;
Du är yrkesofficer med genomförd OF-3 utbildning, innehar B-körkort och blir godkänd efter vederbörlig säkerhetsprövning.

Meriterande kvalifikationer:
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
Kunskap om Försvarsmaktens beredskaps- och mobiliseringssystem.
Erfarenhet av stabstjänst på operativ eller taktisk nivå.
Kunskap om Försvarsmaktens insatsverksamhet.
Förmåga att arbeta i ISUS och SWECCIS samt god förmåga att hantera Microsoft Office applikationer.

Personliga egenskaper:
Du är mycket ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du är resultatinriktad. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och tar initiativ. Du är intresserad av att utvecklas såväl inom eget ansvarsområde som mot bredare stabskompetens. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information:
Tillträde 2018-10-01 eller senare enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning (OF-3).
Lön: Enligt avtal.
Arbetsort: Kungsängen
Upplysningar om tjänsten lämnas av C J5 RS M, övlt Mikael Mickels 08-584 52220

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2018-09-01. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Fackliga representanter:
OF Livgardet mj Jan Bajer,
SEKO Thomas Klasson,
SACO Catarina Malmrot,
OFR/S Madeleine Daleo.
Samtliga nås via växeln: 08-584 54000

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 juni 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan