Stabsassistent Batstab S3

Om tjänsten

 1.Tekniska bataljon

1.Tekniska bataljon är FMTS insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reparationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Revinge samt internationellt vid våra insatser exempelvis i Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Boden respektive Skövde, samt ett Operativt tekniskt kompani och ett utbildningskompani i Halmstad.

Vi söker nu en stabsassistent till vår genomförandesektion/S3 i bataljonstaben i Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsassistent ansvarar du för expeditionstjänsten på bataljonens stab. Du stödjer utveckling och kvalitetssäkring av utformning, innehåll, publicering och lagring av dokument.  Som en del av det grundläggande stabsarbetet hanterar du olika typer av information, för protokoll vid möten och ordergivning. Du är en del i stabens informationsnät i stort och smått.

- Du tar fram underlag till möten och order
- Du administrerar genomförandesektionens funktionsbrevlåda
- Du stödjer förande samt kvalitetssäkrar ärende- och uppföljningslista samt stabsarbetsplan
- Du är första linjens IT-support för stabens medlemmar
- Du hjälper staben med bokningar (TimeEdit/Outlook) och kundvagnar (PRIO)
- Du hjälper staben med skrivelsehantering och VIDAR
- Du hanterar tablåer, lägeskartor, in-och utpärmar, expenser m m i fält

Kvalifikationer

- B-körkort
- Goda färdigheter i Microsoft Office
- Genomförd militär grundutbildning (GU, GMU, VPL)

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av It´s learning/Adobe Connect
- Erfarenhet av PRIO (SAP) och intranätet EMILIA
- Erfarenhet av dokumenthanteringssystemet VIDAR
- Erfarenhet av, och intresse för, datorer
- Erfarenhet av stabsassistentarbete eller motsvarande
- Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper

- God förmåga att analysera och strukturera
- God samarbetsförmåga
- God initiativförmåga
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Att vara stabsassistent på 1.Tekniska bataljon innebär att du måste ha omdöme, kunskap och empatisk förmåga att fatta egna beslut. Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund.Vi lägger stor vikt på det goda ledarskapet/medarbetarskapet och det är vår förmåga att leva upp till detta som ger oss förutsättningar att rekrytera och behålla vår personal och därmed bygga upp en verksamhet som levererar det som efterfrågas av oss.

I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

FMTS och 1. Tekniska bataljon vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Major Ingemar Andreasson, chef genomförandesektionen

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

Övrigt

Anställningform: GSS/K (soldatantställning) tidsbegränsad anställning upp till max 12 år.   Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-07-31.
Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan