Teknisk Instruktör Mobila ledningsplatser OR6/7

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare.

Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. Samtliga delar ingår i det vi kallar för ledningssystem.

Alla enheter inom Försvarsmaktens stridskrafter behöver någon form av mobil ledningsförmåga. Försvarsmaktens ledningsstödsystem finns både som rörliga och stationära system för fältförband och fasta anläggningar. Tjänsten är kopplad till utrusning och system för FMLS IO14 och BMS.
Området är spännande och i ständig förändring och utvecklas med ny materiel.

Jobbet som lärare inom ledningssystemsområdet är omväxlande och teknikområdet är inne i ett teknikskifte från gammal teknik till ny. Detta innebär en hel del egen kompetensutveckling och att du är naturligt nyfiken inom området. Kursdeltagarna är till största delen teknisk personal som underhåller och drifthåller ledningsplattformarna. Utbildning som ges sker i kursform där kurstiden varierar från timmar upp till tre veckor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra teknisk utbildning mot utrustning kopplat mot mobila ledningsstöd system, men också grundläggande kurser kopplade till det samma.

Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
• Specialistofficer teknisk tjänst OR6/7 eller officer teknisk tjänst med adekvat utbildning och erfarenhet
• Erfarenhet av ledningsstöd system

Meriterande
• Pedagogisk erfarenhet
• Gymnasial utbildning inom elteknikområde eller utbildning/kompetens som bedöms likvärdig
• Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem
• Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation
• B Körkort


Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av förbättringar.
Du känner dig bekväm i lärarrollen och föregångsman i militär miljö.


Övrigt
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion med ett valfritt tekniskt ämne.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet.
Skyldighet att delta vid militära övningar samt krigsplaceras Försvarsmakten.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan