Utbildare i Ledningssystem inriktning Vädersystem

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Vill du vara en del av vårt team? Välkommen med din ansökan!

Ledningsystemavdelningen på FMTS arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén,
Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, men gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt.

Ledningssystem Sektion 2 består av ca 10 medarbetare som arbetar med allt från vädersystem till satelitkommunikation med stort fokus på IT, både hård- och mjukvara. Då tekniken förändras är det viktigt att man som medarbetare är villig att lära sig nya saker och omvärldsbevaka inom sitt expertområde.

Utbildningarna sker i kursform där kurstiden varierar från 1 dag upp till flera veckor. Kompetenshöjande åtgärder sker regelbundet och utvecklingsplaner för att utveckla utbildarna tas fram tillsammans med närmaste chef.

Tjänsten är primärt tänkt att ha vädersystem som huvudområde, men ansvar inom andra tekniska system kommer med största sannolikhet att tillkoma.

Nu söker vi dig med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta som utbildare/kurschef inom Försvarsmaktens vädersystem och andra
kringsystem. Har du tidigare erfarenhet av
vädersystem är det ett plus, men saknar du erfarenhet kommer vi att utbilda dig så att du känner dig bekväm i rollen som utbildare.
Du måste vara tekniskt intresserad och ha en teknisk utbildning i grunden. Du kommer att samarbeta med både externa och interna
utbildare. I vissa kurser kommer du att agera kurschef och kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser.

För att trivas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av att utbilda inom drift och underhåll för tekniska system. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Krav:
• Eftergymnasial utbildning inom Teknik/IT/Telekom, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• 1-3 års erfarenhet av att arbeta med komplexa IT-system
• God svenska och engelska i tal och skrift
• Körkort för personbil
• Svenskt medborgarskap

Meriterande:
• Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens vädersystem
• Tidigare utbildning/tjänstgöring inom ledningssystem
• Tidigare pedagogisk erfarenhet
• Genomförd GMU/Värnplikt

Personliga egenskaper:
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har en flexibel
personlighet och är positivt inställd till förändring och att lära dig nya saker. Mycket av arbetet sker i samarbete med leverantörer varför
det är viktigt att du förutom viljan att verka som utbildare också har en god administrativ och social förmåga.

Kontaktpersoner
Frågor kring tjänsten besvaras av Sektionschef  Thomas Hallberg: 035-2662042

Fackliga representanter nås via växelnr 035-2662000
HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn

Tjänsten är civil och en tillsvidareanställning. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde: Snarast/efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan