Förrådskvinna/man, logistikassistent med placering Skövde Garnison

Om tjänsten

Om tjänsten

Är du en person med stor drivkraft som vill ha ett spännande arbete med både praktiska och administrativa arbetsuppgifter? Då ser vi dig gärna som medarbetare i vårt glada team på Försvarsmaktens Servicecenter i Skövde. Vi söker nya kollegor till flera befattningar som förrådskvinna/man, Logistikassistent där uppgiften är att leverera logistikstöd till förbanden i Skövde Garnison. Aktuella tjänsteområden är bl.a. inom beklädnadsmateriel, gruppmaterielhantering, transporter, godsmottagning, inköp/avrop samt drivmedel.

Vår vardag är präglad av varierande arbetsuppgifter, framåtanda och lagarbete där det ingår att ha direkt kundkontakt och hantera administrativa redovisningssystem i SAP miljö. God datakunskap är ett krav och viktiga egenskaper är initiativ- och samarbetsförmåga, vilket är viktigare än tidigare erfarenhet inom förråd och logistik.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Logistikstöd till förbanden i Skövde Garnison.
 • Kundkontakter, materiel- och fordonshantering.
 • Redovisning av materiel i redovisningssystemen LIFT och PRIO (SAP).
 • Medverka i utvecklingen av arbetsmetoder.
 • Vid behov förstärka arbetslagen i Älvdalen och Villingsberg.

 

Krav för befattningen:

 • Ordningssinne, servicekänsla och ansvarstagande
 • Mycket goda datakunskaper.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • Körkort B.
 • God fysisk förmåga eftersom tunga lyft förekommer

Önskvärda kvalifikationer:

 • Körkortsbehörighet.  A*BE*CE*DE
 • Behörighet för stödbens- och motviktstruck samt hjullastare.
 • Uppfylla Försvarsmaktens baskrav i fysisk förmåga.
 • Kompetensbevis för transport av farligt gods (ADR)

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Tillträde m.m.

Tillträde 2018-10-01 eller enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning eller vikariat 6-12 månader. Arbetstiden är normalt kl 07.00-16.00 och därutöver kan kvälls eller helgarbete förekomma någon gång i månaden. Resor i tjänsten och arbetsrotation inom och utom avdelningen förekommer med kortare eller längre tid på annan ort.

 

Arbetsort: Skövde och i vissa perioder Villingsberg- och Älvdalens skjutfält

 

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen lämnas av:

Magnus Pantzar, 0500-46 47 71

Therese Hägg, 0500-46 50 00

 

Fackliga representanter:

Kurt Ragnarsson, 0510-47 78 78, SEKO-F

Mikael Ekelund, 0500-46 50 00, OFR-S

Jenny Yström, 0500-46 50 00, SACO-F

Övrigt:

För att underlätta hanteringen av Din ansökan ska Du lämna Din ansökan och CV elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Sista datum för ansökan: 2018-07-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 juni 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan