Planeringsofficer S5 batstab

Om tjänsten

Officer till S5 Bataljonstaben Halmstad

1.Tekniska bataljon

1. Tekniska Bataljonen är FMTS insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reperationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Revinge samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Skövde respektive i Boden, samt ett Operativt tekniskt kompani och ett utbildningskompani i Halmstad.

Vi söker nu en officer till vår planeringssektion/S5 i bataljonsstaben i Halmstad.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabsofficer ingår du i S5 planeringssektion som i huvudsak planerar bataljonens verksamhet på längre sikt d.v.s. 1 år och framåt i tiden. Några av dina fokusområden kommer att innefatta mobilisering och beredskapsfrågor samt övningsplanering för Bataljonens verksamhet.

Inom S5, och i bataljonsstaben i övrigt, deltar du i arbete med bland annat orderverk samt bedömanden och beredningar. Du stödjer vid genomförandet av förbandsövningar, insatser och hanterar även andra uppkomna uppgifter.

 

Personliga egenskaper

1. Tekniska bataljonen kännetecknas av vår vilja att bidra och stödja med teknisk kompetens och förmåga var än Försvarsmakten genomför verksamhet. Vår inställning är att vi vill och kan lösa alla uppgifter. Inom bataljonen värdesätter vi en öppen attityd där lyhördhet och delaktighet är en självklarhet.

Att vara stabsofficer på S5 innebär att du måste ha omdöme, kunskap och empatisk förmåga att fatta egna beslut. Du måste ha ett väldigt gott ordningssinne, vara strukturerad samt att du har en god förmåga att tidigt se vad som behöver göras. Du ska kunna planera för detta och under självständigt med stor noggrannhet arbeta med flera uppgifter samtidigt. Detta medför att tempot i verksamheten är av varierande karaktär, vilket ställer krav på att kunna tempoväxla och prioritera. Som stabsmedlem är det viktigt att du är en social person som gillar att arbeta i både grupp och enskilt.

FMTS och 1. Tekniska bataljon vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

 

Kvalifikationer

- Officer lägst OR 7-8
- God datorvana
- God samarbetsförmåga
- B-körkort

 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet från arbete på bataljonsstab
- Internationell tjänstgöring

- Erfarenhet av att arbeta i de administrativa IT-stöden PRIO (SAP), VIDAR

 

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Major Leif Saurow Stabschef 1.Tekniska Bataljonen

Major Peter Wirlind Chef S5

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-15.

 

Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan