Stabsassistent Vapnö kompani

Om tjänsten

Stabsassistent Vapnö kompani Halmstad

 

1.Tekniska bataljon

1. Tekniska Bataljonen är FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reperationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen och Revinge samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Skövde respektive i Boden, samt ett Operativt tekniskt kompani och Vapnö utbildningskompani i Halmstad.

 

Vapnö kompani

FMTS har bland annat till uppgift att grundutbilda rekryter till våra tekniska krigsförband inom 1. Tekniska Bataljon. Vapnö kompani upprättades 180501 med ansvar för grundutbildning av bataljonens rekryter. Vår uppgift är att utbilda och öva rekryterna i soldattjänst såsom vapentjänst, strid, fälttjänst, sjukvård, fysisk träning, mm. samt att utbilda och öva dem i deras specialistkompetens för att ingå i de tekniska krigsförbanden. Utbildningslinjerna 2018/19 är Hjulfordonsmekaniker, Sambandsmekaniker, Reservdelsman, Närskydd och Samband/Ledning. Kompaniet består av två grundutbildningsplutoner och en mekanikerskola. Under utbildningsåret kommer antalet rekryter hos oss att variera från 30-150 rekryter. Vi är förnärvarande 16 personer i arbetslaget men kommer att växa till mellan 20—25 personer det kommande året tack vare ökade rekrytvolymer.

Vi söker nu en stabsassistent till Vapnö kompani vid FMTS i Halmstad för att stödja kompaniet med rekrytadministrativa uppgifter.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabsassistent stödjer du expeditionstjänsten på kompaniet. Du stödjer utveckling och kvalitetssäkring av utformning, innehåll, publicering och lagring av dokument. Som en del av det grundläggande stabsarbetet hanterar du olika typer av information, för protokoll vid möten och ordergivning. Du är en del i kompaniets informationsnät i stort och smått.

- Du tar fram underlag till möten och order

- Du administrerar kompaniets funktionsbrevlåda

- Du är första linjens IT-support för dina kollegor

- Du hjälper till med bokningar (TimeEdit/Outlook) och kundvagnar (PRIO) i våra stödsystem

- Du hjälper till med skrivelsehantering och VIDAR

- Du stödjer utbildningsadjutanten med administration av värnpliktiga. (resor/ersättningar/matbeställningar mm.)

 

Kvalifikationer

- B-körkort

- Goda färdigheter i Microsoft Office

- Genomförd militär grundutbildning (GU, GMU, VPL)

 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av It´s learning/Adobe Connect

- Erfarenhet av PRIO (SAP) och intranätet EMILIA

- Erfarenhet av dokumenthanteringssystemet VIDAR

- Erfarenhet av, och intresse för, datorer

- Erfarenhet av stabsassistentarbete eller motsvarande

- Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet

 

Personliga egenskaper

- God förmåga att analysera och strukturera

- God samarbetsförmåga

- God initiativförmåga

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 

Att vara stabsassistent på Vapnö kompani innebär att du måste ha omdöme, kunskap och empatisk förmåga att fatta egna beslut. Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund. Vi lägger stor vikt på det goda ledarskapet/medarbetarskapet och det är vår förmåga att leva upp till detta som ger oss förutsättningar att rekrytera och behålla vår personal och därmed bygga upp en verksamhet som levererar det som efterfrågas av oss.

I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

FMTS och Vapnö kompani vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

 

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Major Jesper Norman, chef Vapnö kompani

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Övrigt

Anställningsform: GSS/K (soldatantställning) tidsbegränsad anställning upp till max 12 år. Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-20.

 

Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan