SPECIALISTOFFICER TILL BEMANNINGSAVDELNINGEN - där goda lösningar är allt!

Om tjänsten

Alla soldater och sjömän har rätt till god vård oavsett var de befinner sig. Bemanningsavdelningen vid Försvarsmedicincentrum har fått nya utökade uppgifter i arbetet med att hitta rätt personer med hälso- och sjukvårdsbakgrund till Försvarsmakten. Det gäller både till våra krigsförband för nationellt försvar och till våra internationella insatser. Det gäller också till andra delar av vår verksamhet där hälso- och sjukvårdskompetens behövs,
till exempel till vår företagshälsovård och till olika stabsbefattningar. Vi skall genom aktiva åtgärder attrahera, rekrytera, bemanna och utveckla vår personal.

Utmaningarna är många och finns i nästan alla delar av vårt arbete. Då vår nuvarande specialistofficer går vidare till en annan tjänst i Försvarsmakten behöver vi därför anställa dig som brinner för att göra det möjligt att lösa vår huvuduppgift – att rekrytera läkare och sjuksköterskor som kan ge våra soldater och sjömän god vård oavsett var de befinner sig.

OM JOBBET
Vår allra viktigaste uppgift på Bemanningsavdelningen är att hitta rätt hälso- och sjukvårdspersonal och att se till så att de hamnar på rätt befattning i Försvarsmakten. Därför kommer din breda militära erfarenhet att göra dig till en viktig del av vår verksamhet. Din kunskap kring FM materiel, utbildning och organisation kommer att vara en förutsättning för att vi skall lyckas i vårt viktiga arbete.

När avdelningen arrangerar utbildningar, möten och deltar i externa eller interna aktiviteter är du ofta sammanhållande för avdelningens arbete. Beställningar, förberedelser och uppföljning efter aktiviteter är en stor del av ditt område, men du skall också stödja chefen i planeringen och få avdelningens arbete att flyta så friktionsfritt som möjligt. Du arbetar nära dina kollegor på avdelningen men kommer också att samverka mycket med förband runt om i landet.

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat

 • kontakter med Totalförsvarets rekryteringsmyndighet (TRM) i samband med antagningsprövningar
 • utbildningssamordning för de vi rekryterar
 • logistikkoordinering i samband med rekryterings- och utvecklingsaktiviteter
 • sammanhållande ansvar för fystester
 • samordning av resebeställningar
 • krigsplacering av hälso- och sjukvårdspersonal
 • uppföljning efter genomförda aktiviteter

Du kommer att ha rejält breda kontaktytor där din förmåga att hitta goda lösningar kommer att sättas på prov varje dag. Självklart kommer du att verka nära de vi attraherar. Samtidigt måste du samverka mycket och ofta med många delar av Försvarsmakten men också med exempelvis TRM som ordnar antagningsprövningar.

Det här är ett jobb där en dag inte är den andra lik. Du kommer att arbeta fritt och ha stora möjligheter att påverka både ditt arbete men också din karriär i Försvarsmakten. Du kommer till en avdelning med mycket kunskap där det är högt i tak och där vi samtidigt vill kunna trivas med både jobb och varandra.   

OM DIG
Som specialistofficer har du under ett antal år skaffat dig en gedigen militär kunskap och är uppdaterad kring dagens Försvarsmakt. Det gör att du inte bara förstår det militära systemet – du är en aktiv del av det. Efter en framgångsrik karriär – kanske på trupp - vill du nu gå vidare och göra något annat. Du kan också tidigare ha arbetat i Försvarsmakten som specialistofficer, officer eller reservofficer men känner nu att du vill komma tillbaka. 

Eget driv är viktigt och du kan hantera hög arbetsbelastning genom att prioritera rätt saker.
Du har en utpräglat social ådra som gör att du lätt får kontakt med andra – din förmåga att kunna hantera människor och bygga långsiktiga relationer är något som verkligen utmärker dig! Samtidigt är du proaktiv och serviceinriktad på riktigt – när du tar dig an en uppgift händer det saker precis som du lovat.  

Officepaketet är något du känner dig hemma med, och du är duktig på att formulera dig på svenska. Du ser lösningar istället för problem och har lätt att sätta dig in i det breda fält av uppgifter som väntar Dig. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Befattningskrav
- Minst 6 års erfarenhet som specialistofficer, officer eller reservofficer
- B-körkort
- Goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Word och Excel
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande
- Testledare FM Fys
- Kunskaper kring FM datasystem SWECCIS och IOR
- Genomförd internationell tjänst

Övrigt
Anställningsform: Detta är en tillsvidareanställning som OR6-8 beroende på kunskap och erfarenhet.
Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. 
Lön: Individuell lönesättning
Arbetsort: Käringberget, Göteborg. Till del ingår tjänsteresor inom Sverige.
Tillträde: Snarast

Information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta chefen för Bemanningsavdelningen Ann-Sofie Schöön, 070-562 26 19 eller ann-sofie.schoon@mil.se
Tänk gärna på att det är sommar och att även vi kommer att ha semester  …

Fackliga företrädare: 
- Jonas Rynner (OF-Göteborg) 031-69 20 00
- Susanne Averius (OFR/S) 031-69 20 00
- Björn Borg (SACO) 031-69 20 00

Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti – och kanske till oss på Bemanningsavdelningen!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 juni 2018
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan