Huvudlärare Luftbevakning vid Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS)

Om tjänsten

Huvudlärare Luftbevakning vid Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS)

Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS)

StrilS är flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsskola. Skolan bedriver grundläggande officersutbildning mot såväl officers- som specialistofficer inom stridsledningstjänst samt övrig kompetensutveckling för stridslednings- och luftbevakningsorganisationens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som huvudlärare Lbev på StrilS leder och ansvarar du för yrkes och befattnings kurser (YBK) och krigsbefattningsträning inom luftbevakning. Detta innebär att vara sammanhållande för luftbevakningens utveckling och hålla i genomförandet av YBK och krigsbefattningsträning (KBT) efter framkommet önskemål genom kunddialog med Strilbataljonen. 

Tjänsten innebär även att följa taktik- och teknikutvecklingen inom FM i allmänhet och Stril i synnerhet genom samverkan med bl a UtvLuft. Representerar StrilS i arbetsgrupper som syftar till utveckling av operatörstjänst och utbildning avseende lbev samt stödjer systemutveckling av StriC/Strics med lbevkompetens genom bl a deltagande i användargrupper. 

Tjänsten innebär även att kunna stödja utbildningar från externa skolor.

Beredd även att ta emot besökare och hålla i studiebesök vid StrilS.

Kvalifikationer

* Genomfört erforderliga YBK mot nivå OR7 alt OR8 eller NBO-officer (Kn/Lt)

* Gedigen fackkompetens luftbevakning samt är behörig i lbev-befattningar

* Erfarenhet som utbildare

* Pedagogiskt förhållningssätt

* God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift 

* B-körkort fordras

Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du ska vara lyhörd, och vara bra på att bygga förtroendefulla relationer såväl internt inom förbandet som externt. Du är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Du skall utöver detta ha lätt för att kommunicera och vara trygg i ditt ledarskap. Du bör även ha en hög egen drivkraft samt flexibilitet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

* Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete

* Högskolepedagogisk utbildning vid FHS (HPed1)

* Genomfört StrilS lärarutbildning

* Erfarenhet av Försvarmaktens utbildningsverksamhet

Övrigt

Befattningen är OR8.

Placering

Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS) i Uppsala.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Fackliga företrädare 

OFR/O ÄRNA Peter Oscarson 018-19 63 68.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av:

Kn Tintin Franzén, C Utbsekt 018-19 66 85, 072-173 41 82 

Ansökan

Din ansökan vill vi ha senast 2018-08-13.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 juni 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan