Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Försvarsinspektören för hälsa och miljö

Om tjänsten

Har du mångårig och bred erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddstillsyn och vill utveckla dig genom att arbeta på en unik tillsynsmyndighet? Då kan du vara lämplig för detta vikariat. I gengäld kan vi erbjuda dig nya utmaningar, varierande arbetsuppgifter, spännande verksamheter att inspektera och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) genomför tillsyn på Försvarsmakten, Fortifikationsverket, Försvarets materielverk och
Försvarets radioanstalt. Tillsynen genomförs i hela Sverige och även utomlands.

Kvalifikationer
• Flerårig akademisk utbildning med examen inom området miljö- och hälsoskydd.
• B-körkort.
• Flerårig och bred erfarenhet av operativ tillsyn enligt miljöbalken.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska språket.

Meriterande
• God erfarenhet av ärendehanteringssystemet VISION alternativt Miljöreda.
• Kunskap om försvarssektorns verksamheter och frivilliga försvarsverksamheter.

Personliga egenskaper
Du är noggrann, stresstålig, omdömesgill, prestigelös samt har god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. Du är trygg i din tillsynsroll och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. I din roll som handläggare krävs god analytisk och administrativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Vi prioriterar en snabb tillsättning av tjänsten.

Tjänsten är ett vikariat på ca 10 månader (som längst t.o.m. den 30 september 2019). Befattningen är civil. Tillträde snarast. Placering vid Försvarsinspektörens tillsynsavdelning, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.

Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av
Miljö- och hälsoskyddsinspektör Robert Öjermark, tfn 08-562 816 80
Avdelningschef Lena Orbelius, tfn 08-562 816 30

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O).
Fackliga representanter nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och den rekryterande avdelningen

Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) ansvarar inom Försvarsmakten för tillsyn över miljö och hälsoskydd, hälso- och sjukvård, smittskydd samt för offentlig kontroll av livsmedel, animaliska biprodukter, foder och djurskydd. FIHM ansvarar även inom FORTV och FMV för den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan enligt ovan.

Gällande miljö- och hälsoskydd utövas tillsynen även över FORTV, FMV och FRA.

När FIHM utövar tillsyn och och kontroll är FIHM inte underställd överbefälhavaren utan lyder direkt under regeringen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 juni 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsinspektören för hälsa och miljö
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan