HR-chef

Om tjänsten

Trängregementet utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Vid Trängregementet tjänstgör ca 460 kontinuerligt tjänstgörande personal, ca 350 pliktpersonal och ca 450 tidvis tjänstgörande personal.

Nu söker vi en HR-chef till Trängregementet. HR-funktionen består av personalchefer, HR-generalister, rekryteringsofficer, rekryteringskoordinator, personaladministratörer, rekrythandläggare och yrkesinformatörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som HR-chef är att leda, driva och implementera HR-frågor. Du är delaktig i att utveckla, planera och följa upp HR-arbetet, vilket du gör i nära samarbete med cheferna.  Du kommer att arbeta strategiskt, men också operativt utifrån verksamhetens behov. Du ser till att lagar och förordningar, riktlinjer och fastställda policys efterföljs. I rollen som HR-chef ingår att förhandla med fackförbunden i HR-relaterade frågor. Du ger också stöd till chefer i alla typer av HR-frågor.

Kvalifikationer

Du är akademiskt utbildad inom personalvetenskap/Human Resource Management eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete.

Du innehar B-körkort.

Meriterande

 • Flerårig chefs- och/eller ledarerfarenhet
 • Förhandlingserfarenhet
 • God kunskap inom det arbetsrättsliga området (personaljuridik)
 • Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan statlig verksamhet

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som HR-chef är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten och dess syfte och mål. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du är van vid ett självständigt arbetssätt, men också att leda arbetsgrupper. Du trivs med att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som HR-chef.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Befattningen är placerad i regementsstaben på Trängregementet Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta stabschef Carl-Johan Andersson, tfn 070-644 8193 alt carl-johan.andersson@mil.se

Fackliga representanter

SACO-S TrängR - Birgitta Nilsson

OFR/S - Peter Danielsson

OFR/O - Jörgen Eliasson

Samtliga nås via växeln, 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-09. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format). 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 augusti 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-09-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan