Handläggare

Om tjänsten

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. LEDS CIO är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och genomför detta. Nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i denna spännande verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som handläggare vid sektionen för cyberförsvar innebär framtagning av beslutsunderlag till stöd för militärstrategisk inriktning, genomförande av operationer och utveckling av Försvarsmaktens förmåga till att genomföra försvarsoperationer i cyberrymden. Exempel på arbetsuppgifter är analys, planering och incidenthantering inom cyberförsvarsområdet. Arbetsuppgifterna inkluderar också framtagning av underlag för verksamhets-, process- och organisationsutveckling.

Kvalifikationer
Relevant naturvetenskaplig eller tekniska akademisk examen, lägst på magisternivå. Dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete. God förmåga att sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt.

Meriterande kvalifikationer
Minst sju års arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad arbetsgivaren bedömer som relevant område. Erfarenhet från Försvarsmakten, central nivå. Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst, försvarsplanering och förmågeutveckling. Kunskap om kvantitativa och kvalitativa metoder för problemlösning. Erfarenhet från arbete med komplexa frågeställningar och framtagning av beslutsunderlag.

Personliga egenskaper
Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden. Du trivs med ett högt tempo och är prestigelös, trygg och stabil. Då du kommer att arbeta med utveckling av nya förmågor inom Försvarsmakten krävs att du kan tillämpa och anpassa befintliga metoder och processer till nya utmaningar och lösa komplexa problem. Du har ett öppet förhållningssätt och förmåga att se de enskilda delarnas betydelse för helheten. Andra betydelsefulla egenskaper är integritet och hög inlärningskapacitet. Du trivs att arbeta som del i en grupp med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Likväl ska du kunna genomföra enskilda projekt men även leda projekt som löses i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde snarast efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal (OF-4). Arbetsort är Stockholm.

Upplysningar om befattningen lämnas av Patrik Ahlgren nås på telefon 073-852 15 46.

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson, SACO
Hans Monthan, SEKO
Pia Almström, Försvarsförbundet
OFRS Arne Nilsson, Officersförbundet
Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juni 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan