Stabs- och underrättelseassistent

Om tjänsten

Tycker du att det är spännande med Cyberförsvar? Försvarsmakten förstärker nu sin förmåga och vi behöver bli fler. Just nu söker vi stabs- och underrättelseassistenter.

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som stabs- och underrättelseassistent innebär framtagning av underlag till stöd för militärstrategisk inriktning och genomförande av operationer i cyberrymden. Exempel på arbetsuppgifter är utveckling av lägesbild, analys och sammanställning av information samt deltagande i incidenthantering inom cyberförsvarsområdet. Arbetsuppgifterna inkluderar också framtagning av underlag i övrigt för att stödja sektionen.

Kvalifikationer
Erfarenhet av arbete som stabs- eller underrättelseassistent i militär stab, lägst taktisk nivå. God förmåga att sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt. Dokumenterad utbildning inom FM avseende underrättelse- och säkerhetstjänst. Genomfört Grundutbildning i FM.

Meriterande
Erfarenhet från Försvarsmakten, central nivå. Erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst, försvarsplanering och förmågeutveckling. Erfarenheter från FM incidenthantering. Mycket goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden. Du trivs med ett högt tempo och är prestigelös, trygg och stabil. Då du kommer att arbeta med en ny förmåga inom Försvarsmakten krävs att du kan tillämpa och anpassa befintliga metoder och processer till nya utmaningar och lösa komplexa problem. Du har ett öppet förhållningssätt och förmåga att se de enskilda delarnas betydelse för helheten. Andra betydelsefulla egenskaper är integritet och hög inlärningskapacitet. Du trivs att arbeta som del i en grupp med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde snarast efter överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal. Tjänsten innebär en mycket noggrann säkerhetskontroll och att Du är svensk medborgare. Arbetsort, Stockholm.

Upplysningar om befattningen lämnas av Ulf Forssberg, nås via växel 08-788 75 00.

Fackliga representanter 
Camilla Robertsson, SACO
Hans Monthan, SEKO
Pia Almström, Försvarsförbundet OFRS
Arne Nilsson, Officersförbundet
Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juni 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan