Utbildare Militära Ledningssystem/IT

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare.
Är du intresserad av att lära ut kunskap om komplexa IT-miljöer till andra, då ska du söka denna befattning!

Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. Samtliga delar ingår i det vi kallar för ledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I den här rollen kommer du att arbeta med att utbilda civil och militär personal i drift och underhåll av komplexa IT-system som används inom Försvarsmakten. Du kommer vanligtvis att arbeta som utbildare i klassrumsmiljö, men ibland även agera utbildare hos förband runt om i Sverige. Utbildningen sker i kursform och varierar i längd från några dagar upp till flera veckor. Att tjänstgöra som utbildare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
- Högskoleutbildning inom IT/Telekom
- 3+ år av arbete i komplex IT-miljö (exempelvis driftledare, Nätverkstekniker)
- Erfarenhet av virtualiseringsplattformar och kunskaper om Windows Server och Linux i Servermiljö 

Meriterande
- Cisco-certifiering
- Kunskaper om brandväggar
- Erfarenhet av militära ledningssystem
- Genomförd GMU/Värnplikt 

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du har en god pedagogisk förmåga och trivs med att se andra människor utvecklas. Vi ser även att du är strukturerad med ett logiskt tänkande och har ett öga för detaljer. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av ständiga förbättringar. Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är oberoende (civil) och är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar provanställning i sex månader. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet. Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av: Sektionschef Thomas Hallberg, 035-266 20 42

Fackliga företrädare nås via växelnummer 035-266 20 00:
HSOF: Anders Norén, OFR-S: Roland Kramer, SACO: Nermina Dzanic, SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Befattningen kommer att tillsättas efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan