Trossoldat Kock

Om tjänsten

 

Norrbottens flygflottilj söker Trossoldat kock till förplägnadstroppen. Befattningen återfinns vid 33:e flygbaskompaniet, 333. Underhållspluton. 

Om Tjänsten 

 1. Underhållspluton är en del av det rörliga flygbaskompaniet vid Norrbottens Flygflottilj, F 21. Kompaniet har som huvudsakliga uppgifter att upprätta, operera och skydda flygplats i syfte att möjliggöra spridning av flygförband, taktisk rörlighet samt många start- och landningsmöjligheter. 
 1. Underhållspluton ansvarar i sin del för att försörja kompaniet samt understödda enheter med förnödenheter, drivmedel samt teknisk tjänst. Plutonen är därför indelad i fyra funktioner med olika huvudsakliga ansvarsområden och uppgifter. De olika funktionerna är gods- och transport, drivmedel, förplägnad samt reparation.  

Arbetsuppgifter 

Som kock i Förplägnadstroppen är du en del i plutonens försörjning av kompani och understödda enheter. Troppen har kapacitet att leverera mat upp till 250 personer, 4 gånger om dagen. Troppen består av ett antal containrar för drift, lagerhållning och matlagning.Som kock skall du förutom att laga mat kunna köra bl.a. tung lastbil med släp, hjullastare och containertruck för att kunna handa troppens materiel. Hos oss kommer du att utbildas bl.a. inom matlagning, livsmedelshygien och fordonstjänst. Som en del av plutonen ges du också möjligjet att vara med och köra transporter både inom och utomlands. 

Den dagliga tjänsten är varierande och kan innefatta allt från ordinarie funktions- och plutonsuppgifter till att stötta övriga enheter inom flottiljen, exempelvis med utbildning, fanvakt, bevakning med mera. Som kock ges du möjlighet att träna i snitt 3 timmar per vecka. Utbildning till tjänsten löses internt. 

Plutonen arbetar ständigt för att bli en mer jämställd och inkluderande arbetsplats vi önskar bl.a. fler kvinnliga medarbetare. 

Kvalifikationer

 • Genomfört Värnplikt, GMU eller GU med godkänt betyg
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning 

Meriterande kvalifikationer

 • Kockutbildning
 • Erfarenhet av livsmedelshantering
 • CE-körkort
 • Truckkort
 • Militära förarbevis 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är arbetssam, flexibel och pålitlig. 

Flottiljen arbetar ständigt för att bli en mer jämställd och inkluderande arbetsplats varför vi, bland annat, gärna ser kvinnliga sökande. 

Övrigt

Militär befattning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100%. 

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. 

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. 

Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå 

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Plutonchef Gabriella Sandström och vid frågor kring rekryteringsprocessen HR – generalist Carina Nurminen.

Båda nås genom vxl tfn 0920-23 40 00 

Fackliga organisationer i Luleå: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom F 21 vxl tfn 0920-23 40 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-19. Lämna din ansökan på www.forsvarsmakten.se. Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev samt militära intyg.   I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange även två referenser.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2018
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan