Roma kompani 18. Stridsgruppen söker Driftstödsgruppchef

Om tjänsten

 

Drifstödsgruppchef

Som driftstödsgruppchef ingår du i och är chef över driftstödsgruppen om 3 personer som tillsammans utgör kompaniets reparationsresurs och är en del av Stab och Tross plutonen. Som chef över driftstödsgruppen funktionsleds du av Teknisk Chef som planerar och prioriterar den tekniska tjänsten på kompaniet. Du utför enligt Teknisk Chef kompanis styrningar skadeklassning, reparationer samt viss materieluppföljning med hjälp av din grupp. Inom driftstödsgruppen planerar du gruppens interna verksamhet och leder dina mekaniker. Arbetet utförs ofta under mycket svåra och primitiva förhållanden i fält. Tjänsten bedrivs del av tid i verkstadsmiljö och med bra förutsättningar. Huvudelen av reparationstjänsten sker dock med fältmateriel under tidspress dag som natt. Detta ställer krav på initiativ- och samarbetsförmåga och god teknisk kompetens under fysiskt och psykiskt påfrestande förhållanden. Vid behov ska du kunna stötta eller ersätta Teknisk Chef kompani i bla planering och ledning av den tekniska tjänsten.

 

Krav

Svensk medborgare

Tekniskofficer/specialistofficerexamen

B-Körkort

 

Önskvärda kvalifikationer

 • Erfarenhet från tjänstgöring inom mekbataljon/ 122/90 kompani.
 • Erfarenhet av tjänstgöring på ledande befattning.
 • Goda tekniska kunskaper om flera av de gemensamma materielsystemen inom markstridsarenan.
 • Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.
 • God fysisk status.

Personliga egenskaper

Som driftstödsgruppchef måste som du vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

Befattningen kräver 

Mycket goda ledaregenskaper, flexibilitet samt förmåga att kommunicera externt och samordna flera olika verksamheter. Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens. Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer. Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt samt är van att planera, genomföra och slutföra projekt. Då befattningen kräver mycket god överblick och flexibilitet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av p4-181-romakompani@mil.se

Fackliga representanter

Nås via vxl 0500-465000

OFR/O, Klas Ahlqvist

OFR/S , Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

 

Sista datum för ansökan: 2018-08-30. Observera: rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Gotlands Regemente P 18 är Sveriges nyaste förband. Det upprättades 1 januari 2018 och regementet kommer under en uppbyggnadsperiod att växa med både personal och förmågor. Huvuduppgiften är att forma en ledningsstruktur som kan samordna, utveckla och leda krigsförbanden på Gotland samt att utveckla totalförsvaret tillsammans med det civila samhället. Ytterst handlar det om att stärka försvaret av Gotland och Sverige genom att skapa en tröskel med starkt avhållande effekt.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2018
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan