Militära Underrättelse - och Säkerhetstjänsten söker utredare till säkerhetsprövningssektionen

Om tjänsten

Säkerhetsprövningssektionen vid MUST har till uppgift att leda och samordna säkerhetsprövningen i Försvarsmakten samt utfärda intyg om genomförd säkerhetsprövning (Personnel Security Clearance, PSC). Sektionen har hög kompetens såväl militärt som akademiskt, samt stor erfarenhet från militära- och andra relevanta samhällsområden. Sektionens arbete präglas av engagemang, integritet och kvalitet.

 

Arbetsuppgifter

Som utredare vid säkerhetsprövningssektionen arbetar du i huvudsak med personutredningar. Arbetet sker i nära samarbete med sektionens övriga medarbetare och omfattar bakgrundskontroller, referenstagning, intervjuer och samtal, samverkan, bearbetning samt administration. Sektionen ansvarar för att, utifrån vetenskaplig grund, ständigt utveckla regelverk, rutiner och metoder för säkerhetsprövning och som  medarbetare på sektionen deltar du aktivt i detta arbete. Du förväntas även på sikt kunna leda utbildning i säkerhetsprövning, samt att företräda Försvarsmakten internt och externt i säkerhetsprövningsfrågor. I arbetet ingår resor inom Sverige men även utlandsresor kan förekomma.

 

Kvalifikationer

Akademisk utbildning inom beteendevetenskapligt ämnesområde, eller relevant utbildning inom militär eller polisiär verksamhet.

 

Meriterande

Utbildning inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst är meriterande. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med säkerhetsprövning, eller har erfarenhet från annat arbete inom ramen för säkerhetstjänst, har utbildning i, eller erfarenhet av, utredande samtal och intervju samt erfarenhet från utbildningsverksamhet. Då tjänsten innefattar metodutveckling och tillsyn, ser vi gärna att du har juridisk kompetens. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och vi söker dig som har hög integritet och är kvalitetsmedveten, prestigelös och ansvarstagande. Du har god analytisk förmåga, är strukturerad och noggrann. Du trivs med att arbeta självständigt under eget ansvar men även med samarbete i grupp. Du har lätt för att knyta kontakter samt en förmåga att utveckla och bibehålla dessa. Arbetet kräver en god förmåga att förstå människor och mänskligt beteende och ett intresse av att fördjupa kunskaperna inom detta område. Då arbetet präglas av uppgifter med hög sekretess krävs slutligen ett mycket gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande.

 

Övrigt

Upplysningar om tjänsten: Övlt Sven Westborg tfn 08-788 75 00 (vxl)

Fackliga representanter: SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och OFR/O Roger Ericsson: 08-788 75 00 (vxl)

Tillträde: september 2018 eller enligt överenskommelse.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan