HR- Specialist lönebildning

Om tjänsten

 

Du kommer att vara ett kvalificerat stöd inom HR-området främst inom myndighetens lönebildning. Du kommer ingå i det team som är Försvarsmaktens (FM) expertis inom lönebildningsområdet vilket innebär en central roll i genomförandet av myndighetens operativa lönebildning. I rollen som HR-specialist lönebildning ingår dels att stödja myndighetens chefer i det lokala lönebildningsarbetet samt dels att följa upp lönebildningen på försvarsmaktsnivå. Förutom ditt sakområdesansvar vid Arbetsgivarstödavdelningen vad gäller det operativa genomförandet kommer du också vara en viktig spelare i det kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbetet med Försvarsmaktens lönebildningssystem. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är inriktade mot i huvudsak tre områden, FM Lönestruktur, FM Lönesättning samt FM Lönerevision där de två senare innebär att aktivt stödja förbanden i lönebildningsarbetet. Framträdande är också uppgiften att kontinuerligt följa upp effektiviteten i processen så att verksamhetsnyttan av lönebildningsarbetet ständigt förbättras.

Kvalifikationer
• Akademisk examen inom PA (eller relevant motsvarighet)
• Erfarenhet av kvalificerat arbete i HR-funktion med inriktning lönebildning
• God pedagogisk förmåga då utbildning är en av dina viktiga uppgifter
• God förmåga att arbeta strukturerat
• God förmåga att använda MS Office
• God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande
• God förmåga att använda SAP

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du med ett utpräglat arbetsgivarsynsätt har förmåga att leverera sakligt och ändamålsenligt stöd till organisationens förband (chefer och lokal HR) främst vad avser lönebildning. Du ska vara en person som trivs med att arbeta med förändringar och lätt för att både arbeta enskilt och samarbeta i grupp. Du ska ha lätt för att vara tydlig i kommunikationen med organisationen på alla nivåer, vara relationsskapande och se systemstödet som ett naturligt arbetsverktyg. Du ska vara strukturerad, ha lätt för att dokumentera och ta fram underlag som behövs för att lönebildningen ska vara värdeskapande. För att lyckas i rollen som HR-specialist lönebildning krävs att du har ett genuint intresse av HR-området i allmänhet och av lönebildningsområdet i synnerhet. Vi tror också att en framgångsfaktor är att du ser det som tilltalande att vara en nyckelspelare i ett av arbetsgivarens viktigaste styrmedel – lönebildning. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Anställningsform: tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas.
Arbetsort: Stockholm.

Kontakt
Chef Arbetsgivarstödsavdelningen, Christina Nilsson, 0708-156908, christina.nilsson@mil.se

Fackliga representanter
SACO – Camilla Robertsson (HKV), 08-788 76 32, camilla.robertsson@mil.se
SEKO – Hans Monthan (FMLOG), 08-788 90 03, hans.monthan@mil.se
OFR/S – Pia Almström (HKV ), 08-788 84 07, pia.almstrom@mil.se
OFR/O – Arne Nilsson 08-514 391 69

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-20 med CV samt personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan