Service Level Manager/Tjänsteansvarig IT till Produktionsavdelningen

Om tjänsten

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhålla införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Service Level Manager ansvarar du för den operativa SLM-processen inom driftorganisationen och att processen fungerar överensstämmande med Försvarsmaktens IT-process och IT-styrmodell. Du ansvarar för att kontinuerligt mäta, följa upp, effektivisera och förbättra processen. I rollen som Service Level Manager har du ett nära samarbete med övriga Managers inom Produktionsavdelningen och genomför vid behov utbildning inom området.

Du arbetar även operativt som Tjänsteansvarig för ett antal IT-tjänster där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet. I uppgiften ingår att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar vid tillkommande av nya tjänster samt vid förändring av befintliga. Du ansvarar för att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen.

Du ingår i ett team med flera Tjänsteansvariga, Driftintegratörer och Produktionsingenjörer som tillsammans arbetar med att ständigt utveckla vår Service Level Management process samt metoder för rapportering och uppföljning bl a kopplat till våra stödsystem. Målet är att vi ska ha väl fungerande IT-tjänster både för våra beställare, användare och för våra utförare. Du samverkar med de olika delar av organisationen som är involverade i leveransen av våra IT-tjänster så som beställare, drift, servicedesk, förvaltning samt projekt.

Kvalifikationer:
• Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom större driftorganisation.
• Erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt (ITIL).
• Erfarenhet av att läsa och förstå teknisk dokumentation på svenska och engelska.
• Erfarenhet av att förmedla information i tal och skrift på ett effektivt och tydligt sätt.
• Erfarenhet av upprättande och tolkning av avtal samt förhandlingssituationer.
• Körkort *B***.

Meriterande:
• Kunskap om FM organisation och processer avseende IT-drift verksamheten.
• Kunskap om FM verksamhetsledningssystem och stödsystem.
• Erfarenhet av arbete inom Service Level Management.
• Erfarenhet av ekonomirelaterade arbetsuppgifter.
• God pedagogisk förmåga.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt:
Tillsvidareanställning heltid, sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt ök.
Arbetsorten: Arboga.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Anna-Lena Danielsson eller stf Avdelningschef Henrik Nyström, växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman, tfn 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44,
SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2018
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan