Teknisk Utbildare Försvarets telenät (FTN)

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Tycker du om att kommunicera och få andra att lyssna? Är du pedagogisk och intresserad av att lära ut teknik till andra? 

FTN är Försvarsmaktens landsomfattande transportvägar/transmissionsnätet för tal och data. Området är spännande och i stor förändring och utvecklas mot högre bandbredd, IP-tjänster, störtålighet och säkerhet. Kursdeltagarna är till största delen teknisk personal som under- och drifthåller ledningsplattformarna. Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra teknisk utbildning för system inom radio/trådlös kommunikation, men också grundläggande kurser som berör t.ex. radioteknik, vågutbredning och antennteknik. Du bidrar även till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom elektro eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dokumenterad erfarenhet av trådlös kommunikation och/eller nätverk.

Meriterande
- Pedagogisk erfarenhet
- Genomförd värnplikt/GMU
- Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem.
- Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av elektronisk utrustning

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du är prestigelös, nyfiken och har en god pedagogisk förmåga och trivs med att se andra människor utvecklas. Du har god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av ständiga förbättringar. Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Befattningen är oberoende (civil) och är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar provanställning i sex månader. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet. Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal. 

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av: Henrik Hildesson, frågor besvaras under vecka 33. Nås via växelnummer 035-2662000. Fackliga företrädare nås via växelnummer 035-2662000:HSOF: Anders Norén, OFR-S: Roland Kramer, SACO: Nermina Dzanic, SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Befattningen kommer att tillsättas efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan