Urvalspsykolog för ett starkare cyberförsvar

Om tjänsten

Vill du använda din expertis inom urvalspsykologi för att förstärka Försvarsmaktens cyberförsvarsförmåga? Vi erbjuder ett omväxlande arbete där både det praktiska hantverket och långsiktig metodutveckling ingår!

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta tre huvudområden:
1. Genomföra urvalstester och bedömningssamtal för rekryteringar inom cyberområdet.
2. Utveckla, utvärdera och förbättra metoder kopplat till ovanstående.
3. Följa upp och utveckla metoder och kravprofiler för urval och mönstring av it-rekryter.

För att lösa ovanstående uppgifter kommer du att samverka med både interna och externa parter, såväl som att följa och vid behov beställa relevant forskning inom området. 

Kvalifikationer
Du är en legitimerad psykolog med minst tre års erfarenhet av personbedömningar som inkluderar djupintervjuer. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av urvalstester och psykologbedömningar inom Försvarsmakten såväl som Totalförsvarets rekryteringsmyndighet.Givet att tjänsten hör till cyberområdet är det också meriterade om du har erfarenheter av urvalspsykologi relaterat till tekniska specialisttjänster, liksom personbedömningar ur ett säkerhetsperspektiv. Slutligen ser vi körkort klass B som meriterande.

Personliga egenskaper
Som person har du hög integritet, är noggrann och kvalitetsmedveten samt har god analytisk förmåga. Vi tror att du har ett intresse att sätta dig in i cyberområdet olika utmaningar kopplat till ditt kompetensområde. Därutöver är du ansvarstagande och har ett gott omdöme. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, säkerhetsmedvetande och samarbetsförmåga.

Frågor om tjänsten besvaras av Patrik Ahlgren på telefon 0738-521546

Fackliga representanter
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad tills vidare dock längst intill 2021-06-30. Arbetsorten är Stockholm. Tillträde i november 2018 eller enligt överenskommelse. 

Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev. För att vi ska kunna göra en rättvis jämförelse av kandidaterna bör du i brevet motivera varför du är lämplig för tjänsten, inklusive hur du uppfyller kvalifikationerna. Sista ansökningsdag är den 19 augusti 2018.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 juli 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan