Utbildningsansvarig Specialistofficersutbildning Mark Mekanik (OR8)

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare.

Vill du utveckla nya chefer inom Mark Mekanik till Armén? Arbetar du idag som tekniker och är sugen på att gå vidare mot nya utmaningar? Är du en person med eget driv och förmåga att leverera? Då har du rätt bakgrund för denna tjänst!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Utbildningsansvarig Specialistofficersutbildning Mark Mekanik har du befattningen som kurschef och ansvarar för planering och genomförande av specialistofficersutbildningen. Du har även en roll som lärare i funktionstaktik teknisk tjänst mark. I det dagliga arbetet följer du upp eleverna i deras individ- och professionsutveckling och du ansvarar för utvärdering av utbildningen. Utvärderingen är av stor vikt för att hålla den röda tråden men även att kunna utveckla genomförandet och innehållet Som kurschef agerar du som företrädare för den militära professionen inom kursen.

Kvalifikationer
- Teknisk specialistofficer/officer med bakgrund inom mark mekanik.

Meriterande kvalifikationer
- Erfarenhet som chef
- Erfarenhet som kurschef
- Kunskaper om FM utbildningssystem.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och tycker om dynamiska samarbeten. Du har god förmåga att strukturera och planera eget arbete. I ditt arbete har du ett helhetstänk och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av ständiga förbättringar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god pedagogisk förmåga.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar provanställning i sex månader. Med anställningen följer skyldighet att tjänstgöra internationellt samt att delta i utbildningar och övningar. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten. Resor kan förekomma i tjänsten. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av: Major Lars-Åke Johansson, Chef Programsektionen, 0703744863

Fackliga företrädare nås via växelnummer 035-2662000: HSOF: Anders Norén, OFR-S: Roland Kramer, SACO: Nermina Dzanic, SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Befattningen kommer att tillsättas efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 juni 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan