Logistikofficer

Om tjänsten

Luftstridsskolan i Uppsala söker Logistikofficer

 

Sökande enhet:

A4 vid LSS består av tolv befattningar varav fyra är civila. Sektionens uppgift är att upprätthålla logistiska förutsättningar för lösandet av LSS uppgifter. Detta sker genom planering och funktionsledning av logistik på flottiljnivå och utövandet av stabsstöd till C LSS i logistikfrågor. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placering Uppsala.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Logistikofficer kommer du att vara ansvarig för funktionsområdet Förnödenhetsförsörjning vid LSS. Du kommer inom ramen för gällande regelverk, föreskrifter och LSS rutiner besluta och utge direktiv samt anvisningar avseende förnödenhetsförsörjning. Du kommer genomföra kontroller, uppföljning samt utbildning av LSS personal inom försörjningsprocessen. Du kommer att delta i FM centrala, regionala och lokala beredningar, budgetdialoger samt analys- och uppföljningsmöten. Som stabsmedlem inom LSS Stab kan du komma att delta i stabens samt sektionens övriga verksamhet, exempelvis handläggning av övriga ärenden inom logistikprocessen, införande av PRIO 5/6, övningsplanering, projekt och utredningar.

 

Önskvärda kvalifikationer:

Officer, OF eller OR

God förmåga att planera och strukturera såväl långsiktigt som kortsiktigt

God förmåga i att uttrycka sig i tal och skrift

FM FysS grundkrav samt tilläggskrav

B-körkort

 

Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare erfarenhet från logistikbefattningar vid kompani och bataljonsstab
 • Relevanta erfarenheter från markförband i flygvapnet och då särskilt flygbas, radar, radio och markstridsförband

 

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt samt trivs med att ta egna initiativ. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Vid tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stf C A4 LSS Stab Fv Roland Truedsson,

Tfn: 0705-085737

 

Fackliga representanter:
OFR/O Peter Oscarsson Tfn: 018-19 63 68


Övrigt:

 • Anställningsform. Anställning Tillsvidare
 • Uppsala.
 • Beräknat startdatum/tillträde. Snarast.
 • Befattningsnivå. OF-2,

 

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-01

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2018
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan