Leg. Fysioterapeut/sjukgymnast Försvarshälsan Enköping

Om tjänsten

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Försvarshälsan Enköping behöver nu anställa fysioterapeut/sjukgymnast på heltid

Du kommer att ingå i vårt hälsoteam bestående av läkare, företagssköterskor, psykolog, hälsopedagog, sjuksköterskor, fysioterapeut/ergonom, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast ska du bedöma, behandla, rehabilitera samt kunna förebygga skador i rörelse- och stödjeapparaten för rekryter/elever och anställd personal. Vidare förekommer utbildning och rådgivning i stor omfattning, som är en viktig del i det preventiva arbete. Arbetet sker inte bara i behandlingsrummet utan med fördel också ute i verksamheten och på gymmet. Du bör vara drivande i belastningsergonomiska frågor, både inom företagshälsovård och rehabiliteringsteam.

Kvalifikationer

Leg. Fysioterapeut/sjukgymnast med god klinisk erfarenhet i yrket. God erfarenhet av diagnostik och behandling inom rörelse- och stödjeapparaten. Erfarenhet av preventivt arbete och/eller belastningsergonomi
B-körkort

Meriterande

Vidareutbildning inom OMT, OMI och/eller Mc Kenzie (MDT)
Utbildning inom idrottsmedicin
Utbildning inom belastningsergonomi
Dokumenterad erfarenhet av bedömning och behandling av idrotts- och belastningsrelaterade skador. Kunskap och intresse inom träningsrehabilitering, att aktivt vägleda patienterna i sin rehab på gymmet och/eller behandlingsrummet.
Erfarenhet av utbildning och rådgivning
Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal. Du kommer att ha en fysioterapeutkollega i ditt team. Flexibilitet och god sammarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetstiden är heltid 100%, dagtid. Tjänsten är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är förlagd till Enköping. Verksamhet att kan delvis förekomma på annan ort eller vid andra förband vid behov. Kortare period med insatsarbete utomlands kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Stephanus Angenent(fysioterapeut) 072-1879415 och Love Mangs(psykolog) 0709647879

Fackliga representanter: OFR/O, OF Enköping Magnus Johansson, SACO-F Carl-Johan Pettersson, SEKO-F Per Lars Lindell, OFR/S Inge Bäcklin,

Samtliga nås via LedR växel: 0171-15 70 00.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 augusti 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan