Förbandsekonom

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som förbandsekonom hos oss kommer du att arbeta med fakturahantering, beställningar och inköp med tillhörande uppföljning av kostnader. Du kommer tillsammans med övriga ekonomer arbeta med budgetering, prognoser och personalekonomi. Du deltar i arbetet inför månads- och kvartalsavslut med återrapportering till Högkvarteret. Du stöttar och hjälper chefer och medarbetare avseende ekonomifrågor. Du handleder och utbildar inom ekonomiområdet främst på individnivå, men också i mindre grupper. Utöver detta kommer du att arbeta med övrigt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning.

Kvalifikationer

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan eftergymnasial utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet från ekonomiarbete
 • Goda kunskaper i att arbeta i MS Office
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta i SAP
 • Erfarenhet av Försvarsmakten

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som förbandsekonom hos oss på Trängregementet har du god förmåga att arbeta självständigt och under tidspress. Som person är du initiativrik och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter genomförs med hög kvalitet. Befattningen kräver att du är flexibel, snabbt kan sätta sig in i nya förutsättningar samt att du är analytiskt lagd och strukturerad i ditt arbete. En av dina styrkor är att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten är placerad på Planeringsavdelningen, Regementsstaben, Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa ekonomichef Ulf Granlöf, 072-188 8154, mail: ulf.granlof@mil.se

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO-S TrängR

Samtliga nås via växeln, 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-26. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och CV (i PDF-format).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juli 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan