Säkerhetshandläggare

Om tjänsten

LSS söker säkerhetshandläggare, civil befattning.

 

Luftstridsskolan (LSS) är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. LSS har tre flygvapengemensamma skolor: Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan samt Flygbefälsskolan. Luftstridsskolan bedriver också på uppdrag av Högkvarteret utveckling av materiel, metoder och förband som är verksamma inom luftarenan. En tredje viktig uppgift är insatser och beredskap. Luftstridsskolan ansvarar för den ständiga övervakningen av Sveriges luftrum.

1615.stabskompaniet bedriver drift och förvaltning av en FM Anläggning i Bålsta regionen. Kompaniet leds av Kommendanten för anläggningen och består av en säkerhetsgrupp och en underhållsgrupp med stödfunktioner.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som säkerhetshandläggare ingår du som en av 1615.stabskomps säkerhetsgrupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att handlägga inpasseringsärenden och vara en del av säkerhetstjänsten på platsen. Du administrerar våra stödsystem för säkerhetstjänstutövning och hanterar fysiska nycklar. Du kommer att bemanna vår säkerhetsexpedition och stödjer där våra kunder. Du stödjer säkerhetstjänstutövningen på platsen och är den del av vårt team som jobbar med skyddet på platsen. Befattningen kräver stor noggrannhet och stort säkerhetsmedvetande samt servicekänsla. Befattningen innebär många kontakter med andra människor, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Delar av arbetet bedrivs enskilt och måste kunna genomföras under stort eget ansvar.

 

Kvalifikationer:

Gymnasial utbildning

Erfarenhet av administration

Goda kunskaper i Officepaketet

God förmåga att uttrycka sig i svenska och engelska, både i tal och skrift

 

Meriterande:

Tidigare erfarenheter av liknande arbete.

Militär tjänstgöring.

Utbildning inom säkerhetstjänst.

Körkort

 

Personliga egenskaper:

Du har en god samarbetsförmåga, hög stresstålighet och god förmåga till självständigt arbete.

Du har ett högt säkerhetsmedvetande och är driftig och självgående. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt:

Verksamhetsort: Bålsta.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan

anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras samt delta i utbildningar och övningar.

 

Upplysningar:

Platschef Magnus Karlsson, 018-280817

 

Fackliga företrädare:

Peter Oscarson, OFR/O, tfn 018-19 63 68

Per Gustafson, OFR/S, tfn 070-243 60 88

Borka Medjed Hedlund, SACO, tfn 070-336 37 20

Mari-Ann Larsson, SEKO, tfn 070-827 68 53


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 juni 2018
  • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan