Militär analytiker till underrättelseavdelningen (OR8)

Om tjänsten

Underrättelseavdelningen på Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum (SWEDEC) arbetar med att förse ammunitionsröjningsfunktionen och Försvarsmaktens högkvarter med underrättelser gällande ammunitionsrelaterade hot. Minor, oexploderad ammunition (OXA), explosiva lämningar efter krig (ERW) och hemmagjorda bomber (IED) ligger inom vårt ansvarsområde. 

Vi söker en militär analytiker som vill bidra till att göra världen lite säkrare. Ditt arbete leder till att ammunitionsröjare och bombtekniker på ett säkert och effektivt sätt kan rädda liv och skydda samhället. Det leder även till att vår personal har rätt materiel, utbildning och träning för att arbeta i Försvarsmaktens insatser.

Vi tror att du har ett analytiskt sinnelag och en bakgrund inom EOD eller C-IED. Du drivs av att utveckla både verksamheten och dig själv samtidigt som du är en ansvarstagande och prestigelös person som ser möjligheter och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp och har en förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier. Du har stark integritet och ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att inhämta, strukturera, bearbeta och analysera informationen, bland annat från öppna källor, egna och externa databaser. Slutprodukten har flera mottagare och anpassas därefter. Arbetet kan komma att ske under tidspress. 

Du kommer att ansvara för att hålla dig uppdaterad inom tilldelade geografiska och tematiska områden. I arbetet ingår även att etablera och upprätthålla kontakter med samarbetspartners inom Sverige och utomlands. Tjänsteresor i och utanför Sverige ingår som en naturlig del i arbetet. Du ska dessutom kunna agera som chef i ordinarie chefs frånvaro. 

Krav

 • Officersutbildning
 • Mycket goda språkkunskaper i engelska
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift
 • Körkort B
 • Utbildning och erfarenhet av EOD och/eller C-IED

Meriterande

 • Utbildning och erfarenhet av underrättelsearbete
 • Kunskaper i ytterligare språk (ex franska eller arabiska)
 • Kunskap om utveckling av databaser (Excel, SQL)
 • Kunskap om geografiska informationssystem (GIS) ex ArcGIS.
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring

Vi kommer att vid tillsättningen lägga stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper.

Vänligen skicka in din ansökan innehållandes ett CV och ett personligt brev där du motiverar vad som gör sig lämplig för tjänsten. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning 
Individuell lönesättning tillämpas
Arbetsort Eksjö 

Upplysningar
Frågor ang tjänsten kan ställas till swedec-und@mil.se (att. Rekrytering - analytiker). Frågor om anställningsvillkor kan ställas till HR-chef Frida Berglund (076-649 21 53)

Sista ansökningsdag är 2018-08-12

Fackliga företrädare
OF: Clas Karlsson, SACO: Marie-Louise Johansson, Försvarsförbundet: Carola Blomdahl, SEKO: Helena Skoglund. Samtliga nås via växeln, 0381-180 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum SWEDEC (Swedish EOD and Demining Centre) är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter till lands inom ammunitions- och minröjning både inom militär och humanitär verksamhet, med fokus på utbildning, utveckling och operativt stöd. SWEDEC bidrar till ökad säkerhet och effektivitet genom att med hög kvalitet leverera korrekt information och utbildning. SWEDEC ger såväl teknisk som operativt stöd inom ammunitions- och minröjningsområdet. Personalens spetskompetens kompletteras av samarbete med internationella experter och humanitära organisationer.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra
balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2018
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsv. am. och minröjcentrum ( SWEDEC) Eksjö
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan