HR administratör vid MHS Karlberg

Om tjänsten

Militärhögskolan Karlberg söker HR-administratör med placering vid Utbildningsenheten (Kadettbataljonen) på MHS Karlberg, placeringen är civil och tillsvidare.

På MHS K genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM. Dessutom har MHS K uppgiften att organisera och genomföra Särskild officersutbildning (SOFU).

Parallellt med detta genomför Utbildningsenheten (UtbE) militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. UtbE stödjer FHS i genomförandet av OP främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

Till HR/Adm-avdelningen söker vi nu en HR-administratör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-administratör vid kadettbataljonens stab utgör du ett administrativt stöd inom de olika HR-processerna. Befattningen är nyinrättad och en del av arbetet är att utveckla HR-frågor på UtbE

Du ska registrera information i FM personaladministrativa system, ta fram underlag för planering inom personalområdet.  Hantera bemanningsuppdrag och rekryteringar samt ta fram underlag och rapporter. Vid behov stödja enheten med viss ekonomihantering.

Kvalifikationer
• Lägst gymnasiekompetens samt erfarenhet av HR-administration.
• Mycket goda IT-kunskaper.
• Goda kunskaper i svenska.
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort.

Meriterande
• Erfarenhet av vårt administrativa stödsystem (SAP), företrädesvis inom HR-området.
• Erfarenhet av ekonomiadministration är meriterande.

Personliga egenskaper
Du bör vara ansvarstagande, serviceinriktad och har egen initiativförmåga. Du har hög social kompetens, lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta självständigt samt med återkommande rutinuppgifter. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Du gillar att jobba i en miljö som ständigt utvecklas och du är stresstålig.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Avdelningschef Mats Jonsson, 0721-87 74 31 (svar på sms v 28-31)

Fackliga företrädare:
Johan Danko OF Karlberg, tel. 08-514 39 859
Maria Back-Nilsson SACO, tel. 08-514 397 43
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27
Christer Norman SEKO försvar, tel. 08-514 398 11.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas
Tillsvidareanställning
Arbetsort: Militärhögskolan Karlberg, Solna
Tillträde: snarast, eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 juni 2018
  • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan-Karlberg (MHS-K) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan