Ekonomichef till Militärhögskolan Karlberg

Om tjänsten

Ekonomichefen ingår i skolans stab och arbetsleds av planeringschefen. Som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för att funktionsleda, samordna och utveckla det ekonomiadministrativa området inom hela skolan. Du driver den ekonomiska planeringen, uppföljningen, prognoserna och rapporteringen i nära samverkan med planeringschefen.

Du utvecklar, planerar, följer upp och kvalitetssäkrar arbetssätt och metoder för ekonomisk styrning inom förbandet. Du har en central roll i den fortsatta implementeringen av affärssystemet PRIO (SAP). I arbetsuppgifterna ingår även att samordna ekonomin kopplat till det avtalsbundna stöd som Försvarshögskolan köper inom ramen för genomförandet av officersprogrammet.

 Krav på kvalifikationer

 • Akademisk utbildning som civilekonom eller motsvarande.
 • Erfarenhet som ekonomichef eller biträdande ekonomichef från statlig myndighet, gärna Försvarsmakten.

Önskvärda kvalifikationer

 • Goda kunskaper och erfarenhet av statlig ekonomistyrning.
 • Erfarenhet av att arbeta med ekonomiadministration i affärssystem, SAP (PRIO).
 • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God planerings- och organisationsförmåga

Meriterande

Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper

Du är målinriktad, tar ansvar och har hög integritet. Du levererar resultat med god precision även under tidspressade förhållanden. Du har förmåga att snabbt identifiera väsentligheter samtidigt som du kan urskilja detaljer och sätta dem i ett större perspektiv. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer och kontaktytor. Du har också förmågan att med tydlighet och driva funktionsledningen av förbandets ekonomi. Du trivs i en föränderlig miljö med periodvis hög arbetsbelastning och snäva tidsförhållanden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt om befattningen

Anställningen är tillsvidare på heltid (sex månaders provanställning kan förekomma) med tillträde efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Det ingår inget personalansvar i tjänsten. Befattningen är öppen för civila sökanden. Individuell lönesättning tillämpas. Sista ansökningsdag är 2018-08-17.

Upplysningar kan lämnas av:

Fredrik Hildingsson Planeringchef, 076-1289877 (Passar telefon hela sommaren) 

Cristina Kankaanpää Ekonomihandläggare, 072-3840160 (Ledig 5/7-7/8)

Facklig representanter:

Johan Danko OF Karlberg, 070-9527765

Maria Back-Nilsson SACO, 076-7669743

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, 070-5859134

Christer Norman SEKO försvar, 08-514 398 11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2018
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan-Karlberg (MHS-K) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan