Livgardet söker stabsofficer/S3 till Försvarmaktens Internationella Center (Swedint) med Nordiskt Center för Gender i Militära Operationer (NCGM)

Om tjänsten

Swedint-NCGM (Swedish Armed Forces International Centre) lyder under Chefen Livgardet och är en försvarsmaktsresurs vars huvuduppgift är att genomföra individuell träning och utbildning för militär, polis och civila inför deltagande i fredsbevarande uppdrag under ledning av FN, EU, NATO, AU eller andra organisationer.

Från den 24 januari 2012 har NCGM verkat vid Swedint genom att dels bedriva utbildning, hantera utbildnings- och övningsfrågor samt utgöra ett kunskapscentra för genderrelaterade frågor kopplat till militär verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i Stabs- och stödavdelningen vid Swedint-NCGM. Avdelningen ansvarar för planering, uppföljning och återrapportering av enhetens verksamhet.
I din roll kommer du bland annat att:
* samordna periodisk rapportering,
* genomföra orderarbete,
* stödja vid planering,
* stödja övriga stabsmedlemmar vid avdelningen,
* medverka i övningar av såväl nationell som internationell karaktär inom FM.

Kvalifikationer
* har yrkesofficersexamen,
* goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift,
* goda kunskaper i MS Office,
* svenskt medborgarskap,
* körkort B.

Meriterande
* OR 8
* Kunskap och erfarenhet av att arbeta i SAP – system PRIO
* Erfarenhet av stabsarbete på förbandsnivå
* Internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper
Som person är du:
* trygg i att arbeta både självständigt som i grupp inom ramen för uppdragstaktik,
* ansvarsfull, noggrann och lojal,
* kommunikativ och utåtriktad.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Arbetsort:Kungsängen.  Tillträde 2018-09-01. Tjänsten är en tillsvidare anställning, heltidstjänstgöring.  Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.Innan tillträde kommer säkerhetsprövning att ske.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Avdelningschef Mj Jonas Edman 070-844 81 56, Planeringsofficer Kn Joakim Nyberg 070-210 30 47

Fackliga representanter 
OF Livgardet Stefan Morin,
SEKO Thomas Klasson,
SACO Johan Gillemyr,
OFR/S Madeleine Daleo
samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 juni 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan