FM Veterancentrum söker HR specialist med administrativ inriktning

Om tjänsten

Försvarsmaktens Veterancentrum utgör kompetenscentra för veteran- och anhörigfrågor inom Försvarsmakten med uppdrag att implementera Sveriges veteranpolitik i Försvarsmakten samt utveckla och implementera Försvarsmaktens veteranstrategi. Med veteraner avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller forna Jugoslavien. FM Veterancentrums arbete omfattar även utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete före internationella insatser.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veteranarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling.

FM Veterancentrum söker en HR Specialist med administrativ inriktning till sektionen för fackmässigt stöd

Sektionens huvuduppgift är att lämna fackmässigt stöd till övriga delar inom Försvarsmakten inom fackområdet veteran- och anhörigverksamhet samt hälsa; före, under och efter internationella insatser. Med fackmässigt stöd avses att inom veteran- och anhörigverksamheten exempelvis utveckla system och metoder för förberedelser såväl inför som uppföljning efter internationell insats, att inhämta, sammanställa och analysera rapportering från förbandens arbete med veteraner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planera och administrera personalbemanning vid uppföljning efter internationell insats.
 • Hantering av IT-stöd och statistik rörande Försvarsmaktens personal efter internationell insats.
 • Administrativt stödja sektionens olika aktiviteter.
 • Ge stöd till förband, före, under och efter internationell insats.
 • Utveckla och förvalta Försvarsmaktens uppföljningsansvar.
 • Stödja i övriga frågor inom FM Veterancentrums ansvarsområde.

Som medarbetare vid FM Veterancentrum ska du också, vid behov, kunna genomföra systemstödsresor till insatsområden.

Kvalifikationer:

 • Relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat vis.
 • Mycket god kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift.
 • Goda kunskaper i Officepaketets standarprogram.
 • God kännedom om Försvarsmaktens organisation.

Meriterande:

 • Utlandserfarenhet från internationell militär insats.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor.

Personliga egenskaper:

Arbetar du idag som exempelvis personaladministratör och vill ta nästa steg är detta tjänsten för dig. Du vill kombinera administrativ förmåga med verksamhetsutveckling. Du ser nya effektivare sätt att arbeta och du har lätt att hålla kontakten med övriga kollegor i landet via telefon och mail. Du kan hantera och ansvara för sektionens IT-stöd med stor mängd data och utifrån det ta fram relevant statistik.

För att passa i rollen bör du gilla att prata i telefon, arbeta strukturerat och snabbt kunna tempoväxla när verksamheten kräver det. Du kan även representera och presentera sektionens arbete vid utbildningar, möten och andra arrangemang.

Tillträde 2018-10-01 eller enligt överenskommelse.Vi vill ha din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2018-08-12.

Allmän information om att arbeta i Försvarsmakten

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan