FM Veterancentrum söker medarbetare med projektledningserfarenhet till Sektionen för externa relationer

Om tjänsten

Försvarsmaktens Veterancentrum utgör kompetenscentra för veteran- och anhörigfrågor inom Försvarsmakten med uppdrag att implementera Sveriges veteranpolitik i Försvarsmakten samt utveckla och implementera Försvarsmaktens veteranstrategi. Med veteraner avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller forna Jugoslavien. FM Veterancentrums arbete omfattar även utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete före internationella insatser.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veteranarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling.

FM Veterancentrum söker en medarbetare med projektledningserfarenhet till sektionen för externa relationer

Sektionen för externa relationer ansvarar för Veterancentrums samarbete med organisationer och myndigheter utanför Försvarsmakten. Vår övergripande målsättning är att utlandsveteraner och deras anhöriga ska känna sig stolta, respekterade och värdefulla. En viktig del i detta arbete är högtidlighållandet av Veterandagen, där vår sektion är ansvariga för projektledningen.

Vi genomför också drift och förvaltning av systemet med Veterankort, vilket växer sig allt större i form av antalet veteraner som ansöker om kort, men också vad avser antalet företag som väljer att ansluta sig som förmånsgivare.

Andra ansvarsområden för sektionen är att föra historiska register över Försvarsmaktens utlandsveteraner och internationella insatser genom tiderna, drift och förvaltning av Veterancentrums kommunikationsplattformar samt representera FM Veterancentrum vid aktiviteter och arrangemang för veteraner och deras anhöriga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ställföreträdande projektledare för det årliga högtidlighållandet av Veterandagen
 • Samordna systemet för Veterankort
 • Följa upp och sammanfatta återrapportering från våra samarbetsorganisationer
 • Stödja i övriga frågor inom sektionens och enhetens ansvarsområde

Som medarbetare vid FM Veterancentrum ska du också, vid behov, kunna genomföra systemstödsresor till insatsområden.

Kvalifikationer:

 • Relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
 • Utlandserfarenhet från Internationell Militär Insats
 • Erfarenhet av projektledning

Meriterande:

 • Erfarenhet av veteran- och anhörigarbete
 • Reservofficersexamen

Personliga egenskaper:

För att passa i rollen bör du ha god förmåga att arbeta strukturerat samt ha en mycket god analytisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde 2018-10-01 eller enligt överenskommelse.Vi vill ha din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2018-08-12.

Allmän information om att arbeta i Försvarsmakten

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan