Ställföreträdande signalskyddschef till Skaraborgs flygflottilj

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba som ställföreträdande signalskyddschef på Skaraborgs flygflottilj.

Arbetsuppgifter:
• Planera, leda, samordna, utveckla och kontrollera garnisonens signalskyddstjänst vad gäller kryptonycklar, signalskyddsmateriel, signalskyddsutbildning och det taktiska användandet av signalskyddssystem.
• Regelbundet samverka med andra myndigheters signalskyddschefer. Regelbundet samverka med de verksamhetsområden som har angränsande verksamhet till signalskyddstjänsten.
• Utbildning på annan ort samt resor i tjänsten både inrikes och utrikes.
• Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader.
• Stabstjänst inom F 7 Flottiljstab/A6.

Som stf signalskyddschef ingår du i F7 Flottiljstab/A6. A6 ansvarar för all sambands- och informationssystemtjänst inom Såtenäs garnison och dess verksamhetsställen.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 80 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter

Kvalifikationer:
• Kunskapsnivå motsvarande lägst gymnasium.
• God administrativ förmåga.
• God kommunikativ förmåga.
• Körkort lägst klass B.
• Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Meriterande:
• Kännedom om flygvapnets sambands- och informationssystemmateriel och i synnerhet signalskyddsmateriel.
• Erfarenhet från Flygvapnet och dess organisation.
• Erfarenhet av system SAP (PRIO).

Personliga egenskaper:
 
Arbetet innefattar administration av kryptosystem, utbildning och till en viss nivå felsökning av de samma, vilket innebär att det krävs en god förmåga och intresse för att inhämta nya kunskaper. Du skall även ha en förmåga att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt och i grupp. Befattningen medför även kundkontakter vilket innebär att du är serviceinriktad och har god kommunikativ förmåga.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt:
Civil befattning.
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt ök.
Arbetsort: Såtenäs.
Tjänsten är behäftad med fysiska krav samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

Sektionschef Anders Johansson, tfn 0510 – 47 79 42,
Signalskyddschef Mårten Malmros, tfn 0510-47  71 80.

Fackliga representanter:
Officersförbundet OFR/O, Ronny Hagman, tfn 0510 – 47 78 39,
SACO, Sara Odh, tfn 0510 – 47 71 60,
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson, tfn tfn 0510 – 47 71 14,
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510 – 47 76 96.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-19. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 juli 2018
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan