Utbildare i fordonsel- och fordonselektronik

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Vill du vara en del av vårt team? Välkommen med din ansökan!

FMTS i Halmstad söker nu en utbildare i fordonsel- och fordonselektronik till Mekaniksektionen, vilken är en del av Grundläggande Teknikavdelningen (GTA).
GTA ansvarar för och genomför all grundläggande teknisk utbildning inom hela Försvarsmakten, exempelvis inom områdena flygteknik, verkstadsteknik och hjulfordonsteknik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
:
Som utbildare i fordonsel- och fordonselektronik kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att utveckla, planera och genomföra utbildning inom ansvarsområdet hjulfordonsteknik med inriktning fordonsel- och fordonselektronik. Du kommer att vara rådgivare och kontaktperson inom ditt ansvarsområde, vilket kräver att du har en god teknisk förståelse. Du deltar i planeringen kring sektionens verksamhet och du arbetar även med att utveckla utbildningen mot den militära kontexten.

Kvalifikationer:
Fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller likvärdig arbetslivserfarenhet och att du även har särskild kompetens i reparation och felsökning av fordonsel- och fordonselektronik. Krav är körkort, lägst klass B.

Meriterande:
Erfarenhet som utbildare inom fordonstekniska ämnen. Att du har erfarenhet av att planera utbildningsverksamhet, har goda kunskaper i engelska samt god datorvana.

Personliga egenskaper:
Som person ser vi att du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t.ex. vid utveckling av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna hos sökande till tjänsten.

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Övrigt:
Vi erbjuder en tillsvidareanställning i civil befattning, med start snarast eller enligt överenskommelse. FMTS erbjuder dig att arbeta utifrån bredd och omväxlande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö och personlig kompetensutveckling. Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Henrik Ahlberg, tfn 0708-31 88 09.

Fackliga representanter:

HSOF: Anders Norén,
OFR-S: Roland Kramer,
SACO: Nermina Dzanic,
SEKO: Jörgen Jansson,
Samtliga nås via växeln 035-266 20 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-20
Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 juli 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan