Teknisk granskningsledare till avdelningen för krypto och IT-säkerhet, Must

Om tjänsten

Har du flerårig erfarenhet av arbete som teknisk projektledare och ett stort intresse för IT-säkerhet? Vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten får du möjlighet att göra skillnad i samhället genom att leda granskningsarbetet av totalförsvarets krypto och IT-säkerhetsprojekt.

Arbetsuppgifterna
Som teknisk granskningsledare på Tekniksektionen medverkar du till att Försvarsmaktens krypto och IT-säkerhetsprodukter uppfyller säkerhetskraven och därmed kan godkännas. Du planerar, leder, följer upp och rapporterar avdelningens granskning av både ny- och vidareutvecklade produkter. Granskningsarbetet genomförs av experter inom olika områden, vilket innebär att du som granskningsledare har en viktig roll att samordna aktiviteterna och se helheten. De framtida produkternas användbarhet kommer till stor del att bero på din förmåga att samordna nödvändiga funktioner både internt och externt så att viktiga aspekter inte faller mellan stolarna.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill leda och driva projekt och samtidigt ha nytta av din tidigare förvärvade breda tekniska kunskap. Som ledare är du förtroendeingivande, lyhörd och initiativkraftig, och du trivs med att leda andra för att tillsammans nå uppsatta mål. Du har lätt för att förmedla information och kan anpassa dig efter olika situationer som uppstår under projektets gång. För att trivas hos oss är det viktigt att du är kvalitetsmedveten, prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att jobba som teknisk projektledare med kontakter från många delar av en organisation och med externa leverantörer. Du har kunskaper om systemutveckling och systemarkitektur. Du behärskar minst en projektledningsmetodik och är väl förtrogen med olika systemutvecklingsmetodiker. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Du är civilingenjör eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.  

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med projektledning av inbyggda system med stort fokus på säkerhet eller kvalitet, exempelvis inom fordons-, flyg-, medtech, eller järnvägsbranschen. Det är meriterande om du har arbetat med kommunikationssystem inom försvarsmakten.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling ges du goda möjligheter att utveckla dig själv inom fokusområden som du har möjlighet att påverka. Vi erbjuder även friskvård som inkluderar träning på arbetstid

Övrigt
Upplysningar om tjänsten ges av sektionschef Anna-Lena Welling 070-520 51 30. Fackliga representanter Anders Markow(SACO/Försvar),Katarina Kruse(OFR/S),Roger Ericsson(OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 1/10. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

 

Sökord: IT-säkerhet, datateknik, SDLC, PMI, Projektledning, PM3, Scrum, Props, PPS.

Sökord (engelska): functional safetyMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 augusti 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan