Avdelningschef Teletjänstavdelningen i Karlsborg

Om tjänsten

Nu söker vi dig som vill använda ditt ledarskap till att utveckla och motivera dina medarbetare, skapa ett bra arbetsklimat och verka för att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi vill ha dig som ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential.

Teletjänstavdelningen ansvarar för Försvarsmaktens växel, upprätthåller kontaktinformation i våra system samt försörjer myndigheten med mobiltelefoner och abonnemang. Avdelningens medarbetare är den första kontakten man får när man ringer till oss och en resurs för hela Försvarsmakten.

Vi strävar efter ge bästa möjliga bemötande och service inom vårt område. Avdelningen består av 32 medarbetare fördelat på tre sektioner, varav en är lokaliserad i Örebro och två i Karlsborg.

Som avdelningschef får du möjlighet att utveckla både ditt direkta och indirekta ledarskap. Detta hos en arbetsgivare som värnar om en ansvarskultur som bygger på en väl utvecklad tillit mellan chefer och medarbetare. Tillsammans med tre andra avdelningschefer är du också en del av enhetsledningsteamet i Stockholm. 

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarmaktens ledarkriterier: 

 • Helhetssyn och problemlösning
 • Resultatorientering
 • Stabilitet och mod
 • Påverkan – Influens
 • Kommunikation
 • Samarbete

Mer information om Försvarmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier.

Kvalifikationer

 • Omvittnat gott ledarskap kopplat till ledarkriterierna ovan
 • Erfarenheter från verksamhetsutveckling och förändringsledning
 • Grundläggande kunskaper i ekonomi och budgetering

Övriga krav:

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS: Nås via växeln: 019-39 35 00

OFR/O          Anders Bengtsson

OFR/S           Martin Sparr

SACO           Mika Laitanen

SEKO           Matz Felix

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Enhetschef Johan Ivari, tfn 070-618 88 79.


Frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av:

HR-Specialist Ann-Christine Holmer, tfn 08-514 39 00.

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inledse med provanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 augusti 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan