Logistiker till Ledningsregementet

Om tjänsten

Regementsstaben
Som logistiker i Ledningsregementets (LedR) regementsstab är du placerad vid Logistikavdelningen (J4). J4 är förbandschefens stöd och ansvarar för logistiktjänsten inom regementet, avdelningen leds av logistikchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din huvuduppgift är att stödja logistikchefen inom ett eller flera områden, såsom teknisk tjänst, förnödenhetsförsörjning eller förvaring av ammunition och explosiva varor (IFTEX). I din roll kommer du att arbeta i nära samverkan med funktionsföreträdaren vid J4, exempelvis teknisk chef eller logistikledaren. Om du har IFTEX-kompetens kan du bli utsedd som föreståndare IFTEX vid LedR. Utöver detta så stödjer du Logistikchefen med övriga administrativa arbetsuppgifter för att driva logistikfunktionen framåt.    

Kvalifikationer:

 • Erfarenhet inom logistikområdet, företrädesvis inom teknisktjänst/förnödenhetsförsörjning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhets- och registerprövning.
 • B-körkort

 
Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt Försvarsmakten.
 • IFTEX-föreståndare
 • Kunskap i system FMAP, PRIO, VIDAR, LIFT, IOR

 
Personliga egenskaper
För att trivas med arbetsuppgifterna är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontaker. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Efter överenskommelse

Befattningen är civil och vid LedR benämns befattningen Handläggare Logistik. Anställningen medför krigsplacering i LedR depå. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsamansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C J4, Mj Fredrik Wimark på telefon 0171- 15 72 70 eller 070-57 64 002.

Fackliga representanter:
OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Lars Lindell
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2018-08-05.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juli 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan