Idrottsinstruktör, GSS/K, till Livregementets Husarer K 3

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som idrottsinstruktör planlägger och leder du träningsaktiviteter, samt genomför träningsrådgivning till regementets alla enheter. Du utbildar i fysisk träning och leder olika tester inom området. Ansvarar för översyn och underhåll av utbildningsanordningar. När regementet anordnar tävlingsarrangemang är idrottsinstruktören med och planerar, arrangerar och stöttar. Det ingår även i arbetsuppgifterna att uppdatera information på det interna nätverket Emilia.

 

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Godkänd värnplikt eller grundläggande militär utbildning
 • Körkort B
 • God fysisk förmåga
 • Eftergymnasial utbildning inom området idrott och tränarskap

 

Meriterande kvalifikationer

 • Genomfört utbildning Tränare i FM
 • FM FysS testledarutbildning
 • Genomförd utlandstjänstgöring
 • Militärt förarbevis: minibuss, snöskoter, terränghjuling
 • Kampsportsbakgrund utövare/tävlande/tränare
 • Goda orienteringskunskaper utövare/tävlande/tränare
 • Utbildning och eller erfarenhet av OCAD och Sportident
 • God datorvana

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett brett irottsintresse, du har gärna varit utövare, tävlande eller tränare. Du är driven och söker lösningar på de utmaningar som uppkommer. Vi ser att du är en lagmedlem och har god förmåga att vara serviceinriktad. Noggrannhet är ett nyckelord då säkerheten är en central punkt för denna verksamhet. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tidsbegränsad anställning med stöd av "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten". Anställningstid 8 år med möjlighet till förlängning.

Befattningen är placerad vid Idrottsavdelningen under Regementsstaben, Livregementets Husarer K 3. Placeringsort Karlsborg.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Idrottsavdelningen Anna Sandberg tfn 0505-451000 mail anna.L.sandberg@mil.se eller HR-generalist Sofia Borg tfn 0505-451000.

 

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Eva Härnqvist/Josefina Åsemyr, 0505-451000

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev samt betyg och intyg som kan vara intressanta för den aktuella befattningen. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningsprocessen:
Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att gå igenom ansökningshandlingarna. Du kan sedan komma att kallas till K 3 för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juli 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan