Radartekniker OR6/7

Om tjänsten

Radartekniker OR6/7

Radarteknikern är gruppens ryggradskompetens. Du är en hjälte med verktyg samtidigt som du är ett tekniskt fältsvin. Du förstår dig på och är intresserad av teknik. Du ställer dig frågor som: Hur bygger man egentligen ihop en fackverksmast på 20 meter och monterar ihop en antenn i toppen?

På gruppen kan du arbeta som tekniker eller gå mot stf/gruppchef för en radargrupp. Då tillkommer en arbetsledande roll, där du leder soldater i komplexa uppgifter, alltifrån upprättande av radarsystem till strid från stridsställning.

Vi förstår att kompetensen växer fram med tiden och du kommer kläs på med de utbildningar, kurser och den erfarenhet du behöver. Tjänsten är varierad och har en kombination av teknik, människor och stridsteknik.

Instagram: @radar_och_radiokompani 

Sökande enhet:

13. Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161. Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system. Våra sensorer upptäcker motståndaren i luften och vår flygradio möjliggör för flygstridsledare och piloter att kommunicera, vilket ökar effekten i luftkriget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som radartekniker är du radargruppens viktigaste komponent. Du får utbildning i radar och master, klättring och arbete på hög höjd. Du får även utbildning i tunga fordon och elverk. Ofta är vi kompetensbärare och huvudlärare inom vår funktion, vilket innebär att du får möjlighet att vara lärare när vi håller kurser för andra. Du kommer arbeta med bland annat hydralik, mekanik och elektronik – det tekniska har ett brett spann.

Det finns möjlighet att utveckla och använda sitt ledarskap, genom att arbetsleda soldaterna t.ex. när de bygger mast och antenn, genomför ett genomsök av grupperingsplats eller ska backa in och upprätta ett radarsystem i ett hemligt bergrum.

Grupperna har en blandning av officerare, specialistofficerare och radarsoldater. Det innebär att kompetensen är hög och att stämningen är kollegial. Gemenskapen inom gruppen är stor eftersom att ni arbetar så självständigt långt från alla andra.

Det dagliga arbetet sker på Uppsala Garnison. Övningar och insatser sker över hela Sverige, året om. En uppgift kan vara att omgruppera ett radarsystem från västkusten till östkusten för att se till att Flygvapnet har radartäckning i rätt område vid rätt tillfälle. En annan uppgift kan vara att byta en radarantenn som saboterats av motståndarens specialförband. Arbetet sker ofta på hemliga anläggningar som används i skarp verksamhet.

Vi värderar regelbunden BRAK och gemensam fysisk träning.

Kvalifikationer:

Specialistofficersutbildning (OR6/7)

Godkänd FMFYSS grundkrav samt multitest 175p och fälttest 13.30 min

Körkort B

Meriterande:

SOU Markteletekniker eller motsvarande

Tekniskt intresse och förståelse

Arbete med kraft, radar, transmission eller höghöjdsarbeten.
Körkort CE eller militärt förarbevis.

Erfarenhet av att leda personal och verksamhet

Personliga egenskaper:

Vi söker en person som kan stärka vårt engagerade lag. Du har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten lämnas av plutonchef Kenny Grip 076-323 38 24 alternativt kenny.grip@mil.se 

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarsson 018-196368  

Testdag: Om du går vidare i processen kommer du kallas till en testdag för intervju och fystester.

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse  

Befattningsnivå: OR 6/7

Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Sista datum för ansökan: Välkommen med din ansökan senast 180812. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juli 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan