Radarsoldat OR4/5

Om tjänsten

 

Radarsoldat OR4/5

Som radarsoldat ska du kunna arbeta självständigt i en grupp som kan befinna sig långt från egna förband och var som helst i Sverige. Du framför plutonens fordon, upprättar master och radarsystem, ansvarar för kulsprutorna och ingår i en patrull vid genomsök av terräng och anläggningar. Du klättrar i master och torn, arbetar på hög höjd och förväntas kunna rädda en stridsparskamrat därifrån om något händer. Hos oss är du inte en i mängden – varje människa är viktig.

Instagram: @radar_och_radiokompani

Sökande enhet:

13. Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161. Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system. Våra sensorer upptäcker motståndaren i luften och vår flygradio möjliggör för flygstridsledare och piloter att kommunicera, vilket ökar effekten i luftkriget.

På kompaniet läggs stor vikt vid personlig utveckling och vi har ett coachande förhållningssätt för att du som soldat, om du vill, ska kunna söka till officer eller specialistofficer i framtiden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som radarsoldat blir du grundutbildad inom radar och master, klättring och arbete på hög höjd. Du får även utbildning i tunga fordon och elverk. På plutonen finns befattningar som stridssjukvårdare, kulspruteskytt och fordonsförare. Det är inom dessa områden du löser din huvuduppgift.

Grupperna har en blandning av officerare, specialistofficerare och radarsoldater. Det innebär att kompetensen är hög och att stämningen är kollegial. Gemenskapen inom gruppen är stor eftersom att ni arbetar så självständigt långt från alla andra.

Det dagliga arbetet sker på Uppsala Garnison. Övningar och insatser sker över hela Sverige, året om. En uppgift kan vara att omgruppera ett radarsystem från västkusten till östkusten för att se till att Flygvapnet har radartäckning i rätt område vid rätt tillfälle. En annan uppgift kan vara att byta en radarantenn som saboterats av motståndarens specialförband. Arbetet sker ofta på hemliga anläggningar som används i skarp verksamhet.

Vi värderar regelbunden BRAK och gemensam fysisk träning.

Kvalifikationer:

Genomförd GMU med bedömningen godkänd och lämplig alt värnplikt med betygen J-5-5.

Godkänd FMFYSS grundkrav samt multitest 175p och fälttest 13.30 min.

Körkort B.

Meriterande:

Erfarenhet av att som soldat ha verkat på ledningsförband.

Körkort CE eller militärt förarbevis.

Kulspruta 58.

Personliga egenskaper:

Vi söker personer som kan ta ansvar och på sikt arbeta självständigt. Du behöver inte vara en teknisk ninja för att arbeta hos oss – den djupare tekniska förståelsen innehas av våra specialistofficerare. Om du har ett tekniskt intresse så finns det möjligheter att fördjupa sig. Det du absolut behöver är en positiv människosyn och en vilja göra ditt bästa.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten lämnas av plutonchef Kenny Grip, 076-323 38 24 kenny.grip@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarsson 018-196368  

Testdag: Om du går vidare i processen kommer du kallas till en testdag för intervju och fystester.

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse  

Befattningsnivå: OR4/5

Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Sista datum för ansökan: 2018-08-12. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.

 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juli 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan