IT-Drifttekniker

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS Genomförandeavdelning Uppsala är ansvariga för drift och underhåll av IT-system och telesystem vid Uppsala Garnison.

Vi kan erbjuda ett arbete som skiljer sig från andra, som ger många nya erfarenheter och goda utvecklingsmöjligheter.

På FMTIS GA Uppsala IT vi rör oss både inom garnisonen, närområdet och runt om i landet. Vi etablerar nätverkslösningar, serverlösningar och klientlösningar i allt från tält till kontorsbyggnader, installerar speciallösningar för utbildningar och övningar samt stödjer internationell verksamhet inom IT och tele.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Drift och underhåll samt nyetablering av lokala IT-system i virtualiserade driftmiljöer baserade på VMware och Windows Server.
Upprättande och vidmakthållande av systemdokumentation och användarinstruktioner.
Arbetet innebär också att medverka i projekt både som deltagare och i en ledande roll.

Kvalifikationer:
Vi vill att du har minst 3 års erfarenhet av arbete med Windows servrar och minst 3 års erfarenhet av arbete med VMware.

Du bör även ha arbetslivserfarenhet av IT-drift i större organisationer, gärna där ITIL tillämpas.

Vi vill även att du är kunnig inom följande områden:
• Active Directory samt andra vanligt förekommande tjänster i Windows Server. (DFS, DNS, DHCP server etc.).
• Goda kunskaper om Windows 7 (eller senare).
• Grundläggande projektledning.
• Serverhårdvara från leverantörer så som Dell, HP och IBM.
• Erfarenhet av lagringslösningar så som SAN och NAS är meriterande.

I och med att arbetet innebär mycket kontakt med både användare och uppdragsgivare så vill vi att du har en utvecklad social förmåga och har lätt för att arbeta både självständigt och i grupp.
Goda kunskaper i svenska och engelska samt körkortsbehörighet B är också krav för tjänsten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Beredskapstjänstgöring på icke ordinarie tjänstetid kan förekomma.
Tillträde och lön enligt ök.
Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.
Arbetsort: Uppsala.

Kontaktperson:
Avdelningschef Robin Nordendag, tfn 018-19 62 85,
Catharina Östlund, tfn 018-19 61 96.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växeln).

Fackliga företrädare:
OFR/O – Håkan Larsson,
OFR/S – Jan Borgström,
SACO - Mika Laitanen,
SEKO – Hans Monthan,
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juli 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan