Registrator vid DokhA Mitt VISBY

Om tjänsten

Försvarsmaken söker en Registrator till Försvarsmaktens Logistik (FMLOG), Dokumenthanteringsenheten (DokhE) med placering VISBY.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som registrator kommer du arbeta med registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar. Du kommer även hantera förfrågningar från allmänheten och ge stöd och service till Försvarsmaktens handläggare i dokumenthanteringsfrågor. Samt hantera övriga arbetsuppgifter som förekommer på avdelningen. Arkiveringsuppgifter ingår även i arbetsuppgifterna i mindre omfattning.

Du förväntas delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom DokhE samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt, har ett öga för detaljer och levererar resultat.
Du arbetar självständigt och är ansvarstagande.
Du är serviceorienterad, samarbetsvillig och stöttar andra i ditt arbete.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
B-körkort är ett krav


Meriterande

Kunskap om offentlig förvaltning och Försvarsmakten.
Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem och hantering av elektroniska handlingar
Erfarenhet av arbete på statlig expedition är meriterande
Diplomerad registratorsutbildning eller motsvarande.
Arkivkunskap är meriterande
 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ordningssinne och är strukturerad med en positiv attityd. Du är noggrann och kan arbeta under tidspressade situationer samtidigt som du har förmåga att arbeta i grupp men även självständigt. Du har ett öppet sinnelag och gillar att utforska nya lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sökande enhet:
DokhE i dess nuvarande form inrättades 1 juli 2015, och ingår som en del i FMLOG. Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tiden.

Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

DokhE består av en Centralregistratur, fyra Dokumenthanterings-avdelningar fördelade i landet samt Planeringsavdelning och Ledningsstöd. Totalt cirka 100 personer på 24 orter.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Rekryterande Chef Annika Swedérus, 070-692 19 69

 

Övrigt

Resor i tjänsten kan förekomma, främst inom Sverige.

 

Tillträde m.m.

Befattningen är en tillsvidareanställning. FM tillämpar sex månaders provanställning.

Arbetsort: Visby

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

 

Fackliga kontaktpersoner

SACO: Sandra Eriksson
SEKO: Lise-Lott Larsson
OFR-S: Pia Almqvist
 

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-05.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 juli 2018
  • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan