HR-administratör till Försvarsmakten

Om tjänsten

Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en öppen, utvecklande och spännande personalavdelning? Är du en duktig administratör som trivs med att både förvalta och utveckla ett brett spektra av arbetsuppgifter? Då kan du vara den vi söker!

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Försvarsmakten möts du av vänliga, engagerade kollegor och vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu en HR-administratör som ska vara ett operativt stöd till personalavdelningen samt till våra chefer och medarbetare med administrativa uppgifter. Inom personalavdelningen arbetar vi för att ständigt utveckla och förbättra våra rutiner och processer. Du kommer ha en viktig roll där ditt arbete bidrar till att säkerställa att dessa rutiner, processer och förändringar genomförs. I rollen ingår ett nära sammarbete med både chefer och kollegor. Du säkerställer att processer följs, frågeställningar besvaras samt att återkopplingar sker till berörda medarbetare och chefer. Du ingår i några mötesforum där ditt ansvar blir att formulera både inbjudan, agendor och protokoll. I rollen ingår även ansvaret för en del administrativ rutiner tex utbildningsadministration, ta fram rapporter och statistik, uppföljning av sjukfrånvaro, hantering av anställningsbeslut, underhåll av personarkiv samt vara behjälplig vid rekryteringsprocesser.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:

 • slutförd gymnasieutbildning
 • personaladministrativ utbildning eller motsvarade kunskaper förvärvat genom arbetslivserfarenhet
 • minst ett par års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete
 • god datorvana
 • goda kunskaper i MS Office
 • B-körkort
 • svenskt medborgarskap
 • mycket goda svenska kunskaper både i tal och skrift

Meriterande

 • Eftergymnasial utbildning inom personalområdet
 • goda kunskaper i Excel
 • erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information

Personliga egenskaper
Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och har du samma ambition kommer du trivas hos oss. Har du dessutom ett positivt bemötande, är van att driva dina egna frågor men vill samtidigt vara delta i gruppens arbete kommer denna tjänst passa dig. I rollen är det viktigt med en hög integritet, vana att ge god service samt förmåga att hantera viktig information. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig, ha förmåga att prioritera samt vara tydlig och kommunikativ. För arbetet är det nödvändigt att vara noggrann och prestigelös men även en självklar teamspelare som är nyfiken och har förmågan att sammarbeta med andra.

Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa samt övernatta på annan ort. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2018. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som sänds till catharina.rosmark@mil.se.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43, from vecka 31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 juli 2018
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan