Objektsledare/Projektledare till Systemförvaltningsenheten

Om tjänsten


Sökande enhet:

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

SFE
är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Systemförvaltningen har idag valt att dela upp gränssnittet gentemot verksamheten i olika förvaltningsområden/objekt. Som objektledare har du det övergripande ansvaret för leveransen inom utpekat förvaltningsområde. I rollen kommer du att bl.a. ansvara för och projektleda kommande releaser inom ditt område.

Aktuellt ansvarsområde består främst av SAP HR modulen men även andra systemstöd inom exempelvis utbildnings- och rekryteringsområdet.

Drivs Du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är Du välkommen att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Övergripande ansvara för ledningen av planering och implementation av beslutade changeärenden i releaser inom det aktuella förvaltningsområdet.
• Säkerställa att förvaltningsaktiviteter bedrivs i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv.
• Delaktig i koordineringsaktiviteter med andra objektledare/projektledare, linjechefer och interna samt externa grupperingar.
• Delaktig i förbättrings-/utvecklingsåtgärder för arbetet inom förvaltningsorganisationen.
• Eftersträva att vi uppnår målen och åtaganden som anges i förvaltningsåtagandet.
• Övergripande ansvara för åtgärder och relaterat arbete i samband med kritiska incidenter som direkt berör förvaltningsområdet.

Kvalifikationer:
• Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens.
• Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom projektledning och/eller förvaltningsledning.
• Bred erfarenhet inom aktuellt område med inriktning mot HR eller motsvarande.
• Erfarenhet av att jobba enligt en etablerad projektstyrningsmodell.
• God metodkompetens och erfarenhet av processorienterat arbete.

Meriterande:
• ITIL-foundation certifiering.
• Erfarenhet inom IT-säkerhet.
• Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer.
• Erfarenhet av förändringsledning.

Personliga egenskaper:
Som person är du strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra och har mycket goda ledaregenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde snarast eller enligt ök.
Arbetsort: Enköping.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Karin Björkström, tfn 072-350 84 28 alt. Avdelningschef Lee Stigenberg, tfn 076-104 15 97.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
Handläggare HR Lisa Bard, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
OFR/O Hans Luthander,
SEKO Matz Felix.
Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 juli 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan