Personal- och ekonomihandläggare till TKSE i Stockholm

Om tjänsten

Vi söker en serviceinriktad personal- och ekonomihandläggare som vill utveckla våra processer och rutiner till stöd för cheferna på enheten. Om du trivs i samarbete med kollegor som har olika expertområden och vill bidra till att vi levererar det stöd som förväntas då är du välkommen med en ansökan till oss på Försvarsmakten Telekrigstödenhet (TKSE).

Om tjänsten:
Du kommer främst att arbeta operativt med HR-frågor men tjänsten kommer även innefatta en del ekonomiadministration. Vidare kommer du att driva egna projekt inom enheten och medverka i projekt och uppdrag som drivs av andra enheter på Ledningsregementet. Andra exempel på arbetsuppgifter är framtagande och inrapportering av statistik och rapporter samt administration i personalsystemet SAP.

Du kommer även att vara delaktig i planering och genomförande av stabsarbetet vid Stabsavdelningen vilket betyder att du måste vara beredd på allehanda uppgifter som tillhör arbetet på avdelningen. Till exempel expeditionstjänst, ta emot post, uppdatera vårt intranät, hjälpa till med skiftplanering eller rapportuttag.

Kvalifikationer:

 • Relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom personal- eller ekonomiområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Mycket god datorvana, speciellt i MS Officepaketet.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av personalsystem, såsom SAP eller liknande.

Personliga egenskaper
En förutsättning för att trivas med arbetet är att du kan arbeta självständigt och driva frågor som bidrar till verksamhetens bästa. Det är också viktigt att du är självgående och flexibel med förmåga att samarbeta med andra. Du är ansvarstagande och lyhörd med fingertoppskänsla. Vidare ska du vara bra på att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du är utvecklingsinriktad och gillar att arbeta utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Det är också viktigt att du ser helheter och att du har social kompetens. Vi värdesätter en arbetsmiljö som kännetecknas av delaktighet, humor och ser att du kommer att vara en naturlig del av sociala aktiviteter.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse. Övriga förmåner enligt avtal.

Upplysningar om tjänsten
Patrick Kärrholm, stabschef TKSE, patrick.karrholm@mil.se

Fackliga representanter
OF Marcus Widborg
SACO-S Marcus Dahlberg
Försvarsförbundet (OFR/S) Ulrika Carlsson
Seko Lars Lindell
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 08 782 40 00

Sista datum för ansökan
2018-08-26


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 juli 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan